Subota, 14 Travanj 2018 12:17

Evo kako napreduju radovi na pročistaču

Na gradilištu pročistača pitke vode u Komolcu radovi se odvijaju u skladu s planovima te na više pozicija istovremeno, a izvješće o statusu i tijeku radova na ovom važnom komunalnom projektu gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću podnijeli su predstavnici izvođača radova.

Završena je izvedba armiranobetonske konstrukcije zgrade, dok je u podrumskoj etaži građevine, nakon provedenih obrtničkih radova, u tijeku montaža strojarske opreme i cjevovoda kako i montaža elektro opreme. Podsjetimo, u podrumu je glavni cijevni razvod cjelokupnog postrojenja, a paralelno se provodi i tzv. suho funkcionalno ispitivanje ugrađene strojarske opreme te ispitivanje elektroormara. U prizemlju građevine obrtnički radovi se primiču kraju dok će se montaži opreme pristupiti  već sljedeći tjedan. 

Od ostalih radova izvan glavne građevine pročistača napreduju radovi na izgradnji potpornog zida u dužini 80 metara i visine 4 metra, a koji je preduvjet za ostale radove na području zahvata interne prometnice. Također, izvedeno je i premoštenje obilaznog cjevovoda DN600 mm do betonskog vodonosnog kanala u hidrotehničkom tunelu te je započet iskop za postavljanje vanjskog cjevovoda.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250