Nedjelja, 15 Travanj 2018 18:47

Direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić: Očekujemo dobru sezonu uz porast prometa od deset posto

Piše:

U 2018. godini očekujemo porast prometa od deset posto, rekao je za portal Dubrovnikpress.hr direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić, koji je kazao više o o novim rutama prema Dubrovniku.

- Tu je FlyDubai, čiji je prvi avion već sletio iz Dubaija, a koji će prometovati tri puta tjedno, odnosno u punoj sezoni četiri puta tjedno. Očekujemo i tri nove rute prema Dubrovniku. Tu je Adria Airways koji će letjeti iz Ljubljane, onda švicarska aviokompanija Edelweiss Air koja će letjeti iz Zuricha te poljski LOT koji će povezivati Varšavu i Dubrovnik. Dakle, očekujemo jednu dobru sezonu uz porast slijetanja na naš aerodrom. - rekao je Frano Luetić.

Osvrnuo se na radove u ZL Dubrovnik.
- Na takozvanom "airsideu", odnosno uzletno-sletnoj stazi smo završili radove koje smo bili započeli prošle jeseni. Radi se o 1200 metara staze koja je rekonstruirana i puštena u rad u potpunoj svojoj duljini. S radom su započeli uređaji za slijetanje i osvjetljenje. Tako da ne očekujemo poremećaj u prometu koji su nažalost bili nazočni tijekom prošle zime, ali nama je bilo važno da se radovi završe. Tu ćemo radove na drugom dijelu staze nastaviti ponovo na jesen. - kazao je Luetić.

- No, nastavit ćemo raditi i preko ljeta, ali na zemaljskoj strani Zračne luke Dubrovnik. Tako će se radovi i preko sezone nastaviti u punom jeku. I, vjerujem kako će svi radovi na rekonstrukciji ZL Dubrovnik biti završeni prema projektu kroz godinu i pol dana. - objasnio je direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić.

Projekt obnove i dogradnje dubrovačkog aerodroma vrijedan je ukupno oko 250 milijuna eura, a većina sredstava osigurana je iz EU fondova. Osim novog terminala, projekt obnove aerodroma uključuje i obnovu uzletno-sletne staze, gradnju upravne zgrade, proširenje stajanke na zapad i istok, gradnju nove stanice za spasilačko-vatrogasne službe, terminala i hangara općeg zrakoplovstva.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250