Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 11:54

Franković i Raguž zajednički protiv Brajovića u Luci šipanskoj

Piše:

Zanimljivo će na izborima članova vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora biti u MO Luka šipanska. Naime, tamo će se voditi utrka između KLGB Boža Brajovića i HDZ-a čiji je nositelj liste Zvonimir Koporčić. Zanimljivo, DUSTRA-in Željko Raguž odlučio je HDZ-u u ovom mjesnom odboru „dati ruke”.

Naime, Božo Brajović zadnji je izabrani predsjednik MO Luka šipanska. Podsjetimo zbog stalnih odgađanja održavanja ovih izbora, mandat predsjednicima i članovima vijeća istekao je prije tri godine. Brajović, inače blizak Olgi Muratti, u ovom mjestu već govori kako će on pobijediti, a HDZ mu očito želi pomrsiti račune te se tu očekuje borba u „jedan glas”.

Kako Željko Raguž ima jaku organizaciju na Šipanu na čelu s predsjednikom ogranka Marinom Murattijem, ali i stabilno biračko tijelo, Raguž je odlučio pomoći Matu Frankoviću, odnosno HDZ-ovoj listi u ovom mjestu. Tako se na fotografijama s HDZ-ovih sastanaka na Šipanu koje je na svojem Facebook profilu objavio gradonačelnik Franković može vidjeti i Željko Raguž. Svakako, narativ izbora u Luci šipanskoj itekako je zanimljiv, odnosno bit će interesantno vidjeti hoće li Franković uz pomoć Raguža uspjeti "skinuti" Brajovića, dakle „igrača” Olge Muratti, inače Frankovićeve savjetnice.
trstenohdzTakođer, Franković je na svojem Facebooku objavio i fotografije sa sastanka u Trstenome, ali dao i podršku kandidatu u Suđurđu Ivici Katiću. U Trstenome HDZ-u je jedini protukandidat KLGB Srećka Trojanovića, a u Suđurđu nemaju protukandidata.

No, upravo zbog takvih okupljanja, odnosno dugogodišnje konstante, bez obzira na to tko je protukandidat i ima li ga uopće, HDZ na ovim izborima tradicionalno najbolje prolazi. Zalog je to i za neke druge, nominalno važnije izbore, a čega su u HDZ-u itekako svjesni za razliku od drugih dubrovačkih stranaka koje se nisu aktivirale na ovim izborima.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250