Nedjelja, 06 Svibanj 2018 12:33

Đuro Lonza: Teško je davati procjene, ali groblje Dubac bi se do kraja 2021. moglo završiti

Piše:

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza za portal Dubrovnikpress.hr kazao je više o trenutnim aktivnostima koje se poduzimaju u projektu izgradnje groblja Dubac, naznačivši kako je trenutno raspisan natječaj za nastavak izgradnje zidova unutar obuhvata groblja.

- To je natječaj koji smo morali raspisati jer smo u jednom dijelu morali mijenjati projektnu dokumentaciju. Naime, na terenu nije bilo moguće izvesti zidove kako su prvotnim projektom zamišljeni. Iz tog razloga smo morali s izvođačem koji je na tome radio raskinuti ugovor. Javni natječaj je zaključen, u postupku je obrada dokumentacija, nadam se da ćemo kroz 10, 15 dana, kad svi žalbeni rokovi isteknu, odabrati najpovoljnijeg ponuđača i da će se radovi nastaviti. Do konca, godine, odnosno početka sljedeće radovi na izgradnji zidova bi trebali završiti. - rekao je Lonza.

Što se tiče ostalih radnji, Lonza je kazao kako se u međuvremenu radi na južnom i na zapadnim zidovima, dodajući kako je pristupna cesta završena.

- Čekamo Hrvatske ceste da na sebe preuzmu ulogu postavljanja semafora na poslovnoj zoni, što očekujemo u lipnju. Onda ide uporabna dozvola za kompletnu cestu. Očekujemo i izmjene Detaljnog plana već na prvoj sjednici Općinskog vijeća. Čim se usvoje, stvorit će se uvjeti za ishodovanje lokacijske dozvole za cijeli obuhvat groblja i kasnije sukladno lokacijskoj dozvoli i ishodovanje građevinskih dozvola. - dodao je Lonza.

Na pitanje je li ostaje ideja da će prva ukopna mjesta kojima će građani raspolagati na groblju Dubac biti 2021. godine, Lonza je odgovorio:

- Osobno ne mogu više davati procjene kad bi moglo biti gotovo iz razloga što je moja uloga da provodim radnje koje mi daje Gradsko i Općinsko vijeće. No, sukladno proračunskim mogućnostima, vjerujem da bi tehnički mogli završiti. Uostalom, grobnice će financirati građani i s njihovim uplatama i novci će biti osigurani. Vjerujem da je do konca 2021. to u tehničkom smislu moguće završiti. - zaključio je za portal Dubrovnikpress.hr direktor Groblja Dubac Đuro Lonza.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250