Ponedjeljak, 07 Svibanj 2018 12:42

Jug u srijedu protiv Dynama igra utakmicu sezone; Kobešćak: Nećemo kalkulirati

Povodom ključne utakmice sezone kada u srijedu u Gruž dolazi moskovski Dynamo, u klupskim je prostorijama jutros održana konferencija za novinare na kojoj su nazočnim novinarima na raspolaganju bili predsjednik kluba Tomislav Dumančić, trener prve momčadi Vjekoslav Kobešćak i prvi centar Luka Lončar.

- Zadnja je utakmica Lige prvaka o kojoj nam ovisi plasman na Final 8 u Genovu. Igra nam i neriješen rezultat, ali u utakmicu ulazimo bez ikakvih kalkulacija i idemo na pobjedu. Do prije desetak dana bili smo sigurni sudionici finalnog turnira, ali spletom čudnih rezultata u posljednjem kolu sad moramo strahovati za našu sudbinu. Nadam se da će Gruž biti pun i da će nam publika dati pravu podršku i da ćemo ispuniti naš cilj plasmanom na Final 8. - rekao je Dumančić.

Na pitanje koliko je zadovoljan dosad napravljenim, Dumančić kaže:
- Na početku sezone sam rekao da je naš cilj osvajanje tri trofeja. Za sada smo osvoijli Kup Hrvatske i Regionalnu ligu i to bez poraza, a eto jučer smo osigurali i plasman u finale Prvenstva Hrvatske u kojem smo favoriti. Mladost je u zadnje vrijeme u uzletu forme što su pokazali i sinoć u Splitu kada su se uspjeli izvaditi iz teške situacije, ali ponavljam, mi smo favoriti i to ćemo nadam se i opravdati. - poručio je.

Vjeko Kobešćak najprije se osvrnuo na igre u dosadašnjem dijelu sezone.
- Sve se svodi na jednu utakmicu, kako sada, a tako će biti i u Genovi ako se plasiramo na završni turnir. Nažalost, nismo u Ligi prvaka uzeli neke bodove koje smo trebali, a to uključuje utakmicu u Moskvi gdje nismo bili konstatni što se forme tiče. Evidentno je da se ipak u drugom dijelu sezone naša forma diže i da igramo sve bolje. Momčad je bila nova i trebalo je vremena da se sve posloži. Ako se samo sjetimo početka sezone i kako smo izgledali, mislim da možemo biti zadovoljni postignutim do sada. U srijedu se nadam i velikoj pomoći publike koja je uvijek davala svoj obol onda kad je trebalo. Pobjedom u srijedu, a potom nadam se i osvajanjem naslova prvaka Hrvatske, ostvarili bi sve planove koje smo postavili ove sezone. - kaže Jugov strateg.

O Dynamu Kobešćak kaže:
- Njihove oscilacije u igri gotovo svaku utakmicu slične su našima. Imaju fantastične periode utakmice, ali i padove gdje gube bodove. Neočekivano su dobri na gostovanjima, ali su doma znali gubit bodove. Inače, Dynamo je pokriven na svim pozicijama počevši od vrhunskog centarskog para i dva odlična ljevaka. Posebno bi istakao njihovog kapetana i najboljeg strijelca Kholoda koji igra najbolju sezonu u karijeri. - objasnio je.

- Lisunov i Pjetlović su po meni najbolji centarski par u Ligi prvaka i morat ćemo pomagati našim bekovima kako bi ih što više izolirali. Nadam se da će navijači doći u velikom broju i odnijeti nas do pobjede koja znači plasman na završni turnir. - kazao je Luka Lončar.

Utakmica 14. kola LEN Lige prvaka Jug CO – Dynamo Moskva igra se u srijedu u 20,30 sati, ulaz je slobodan.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250