Utorak, 08 Svibanj 2018 21:17

Donacijama putnika MSC Cruisesa prikupljeno više od osam milijuna eura za UNICEF

MSC Cruises, najveća kompanija za kružna putovanja u privatnom vlasništvu i lider na tržištima Europe i Južne Amerike, danas je najavio da je zahvaljujući velikodušnom doprinosu njihovih gostiju za UNICEF prikupljeno više od 8 milijuna eura. Ova sredstva koriste se za nabavu gotove terapeutske hrane (Ready-To-Use Therapeutic Food – RUTF) kao što je Plumpy’ Nut®, a do danas je više od 6,5 milijuna vrećica RUTF-a dostavljeno djeci u Etiopiji, Južnom Sudanu, Somaliji i Malavi.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruises-a, komentirao je: „Oduševljeni smo što smo dostigli ovaj prag zahvaljujući darežljivosti naših gostiju. Kao obiteljska kompanija stalo nam je do dobrobiti obitelji diljem svijeta. Kroz sredstva prikupljena na brodu u sklopu inicijative „Na brod zbog djece“ osiguravamo spasonosnu hranu teško pothranjenoj djeci gdje i kada je najviše potrebna.“

MSC Cruises i UNICEF surađuju od 2009. godine te su zajednički 2013. godine pokrenuli globalnu inicijativu za pomoć pothranjenoj djeci u zemljama u razvoju te onima koji su pogođeni krizom. Inicijativa potiče goste MSC Cruises-a diljem flote da daju svoj simboličan doprinos UNICEF-u.

U razdoblju između 2013. i 2017. godine, zahvaljujući ovim velikodušnim donacijama, osigurana je pomoć za više od 20.500 djece u Somaliji, 15.700 u Južnom Sudanu, 9.400 u Etiopiji i preko 35.000 u Malavi. Suočeni s brojnim izazovima kao što su nestašica hrane, poplave, stagnacija ekonomije i dugotrajne suše, pomoć u obliku hrane u ovim zemljama je presudna, naročito za živote djece. Kroz dugogodišnje partnerstvo, MSC Cruises i UNICEF nastoje se zajedničkim snagama boriti protiv gladi te su od 2013. pomogli nahraniti gotovo 81.150 djece i njihovih obitelji.

Do kraja 2019. godine, posebno u Malavi, MSC Cruises jedini je korporativni partner koji radi na podršci ovom području pomažući UNICEF-u doprijeti do 45% teško pothranjene djece u svih 28 četvrti. Ovaj program, uz pomoć MSC Cruises-a, ima za cilj liječenje i rehabilitaciju 45.000 djece koji pate od teške akutne pothranjenosti s 621 tonom RUTF hrane kao i terapeutskog mlijeka i ostalih prehrambenih potrepština.

Sadašnji predsjednik uprave UNICEF-a Švicarska Hans Künzle objašnjava specifične razloge zašto se poseban naglasak stavlja na pomoć Malaviju: „ Više od polovice ukupnog stanovništva Malavija koje broji 18,2 milijuna stanovnika mlađe je od 18 godina. Otprilike 63% djece pogođeno je iznimnim siromaštvom. Unatoč tome, Malavi je postigao značajan napredak u dobrobiti djece, a tome je pridonijela i vrijedna podrška MSC Cruises-a. Vrlo je važno nastaviti rad u ovoj zemlji. Naša vizija za sve djevojčice i dječake Malavija je da ostvare svoja prava.“

U međuvremenu, na brodovima ćemo nastaviti podizati svijest o radu UNICEF-a i potrebama djece diljem svijeta kroz organizirane edukativne aktivnosti za djecu i njihove roditelje. Svaki tjedan provodit će se poseban program na svakom brodu flote MSC Cruises-a koji uključuje i poseban Dan UNICEF-a sa zabavnim igrama, dječjom paradom i distribucijom letka koji podučava o pothranjenosti u svijetu. Djeca će dobiti i UNICEF-ovu putovnicu građanina svijeta gdje će se udariti poseban žig po dovršetku svake edukativne aktivnosti te će tako postati ambasadorima za prava djece.

UNICEF ima 70 godina iskustva u razvoju suradnje i pružanju žurne pomoći, nastoji osigurati dobrobit djece diljem svijeta. Njegova nadležnost uključuje zdravlje, prehranu, obrazovanje, osiguranje vode i provođenje zdravstvenih mjera kao i zaštitu djece od zlostavljanja, eksploatacije, nasilja i AIDS-a. S ovim programom UNICEF je aktivan u više od 190 zemalja i područja. Nova prekretnica u prikupljanju doprinosa ističe odanost MSC Cruises-a i njihovih gostiju za nastavljanjem pozitivnog utjecaja kroz inicijativu „Na brod zbog djece“.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250