Petak, 11 Svibanj 2018 15:55

Nagrađeni najbolji županijski sportaši

Judašica Judo kluba Dubrovnik Ivana Šutalo i vaterpolist Jug Croatia osiguranja Marko Bijač, najuspješniji su sportaši Dubrovačko-neretvanske županije u 2017. godini. Nagrade im je kao i svake godine uz Dan Županije dodijelila Zajednica sporta Dubrovačko-neretvanske županije.

Judašica Ivana Šutalo osvijila je brončanu medalju na Europskom seniorskom prvenstvu, dok je Maro Bijač svjetski prvak u vaterpolu.

Nagrade za najbolju žensku ekipu dodijeljene su sestrama Ivani i Josipi Jurković iz Veslačkog kluba Ošjak i Vela Luke. Najbolja momčad su vaterpolisti VK Jug CO, a najboljim trenerom proglašen Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Najvećim nadama sporta proglašeni su judašica Judo kluba Dubrovnik 1966. Paula Belemečić, boćar Ploča Luka Gašpar dok je županijski Bridge savez nagrađen kao najbolji u Županiji.

Nagrada Zajednice sporta Dubrovačko-neretvanske županije za životno djelo dodijeljena je Hrvoju Kačiću, koji je s Jugom tri puta osvojio naslov prvaka države dok je s tadašnjom reprezentacijom osvajao brojna odličja od olimpijade u Melbourneu do brojnih drugih natjecanjima,.

Posebnim priznanjima županijska Zajednica sporta nagradila je osvajače naslova svjetskog prvaka, a to su veslačice Ivana i Josipa Jurković te vaterpolisti Maro Joković, Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar i Xavi Garcia.

N.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250