Petak, 11 Svibanj 2018 21:29

Nevjerojatne izjave Jandrokovića, Ćorića i Petrova u Dubrovniku o mailovima i SMS-ovima Martine Dalić

Piše:

Najvažnije je postići nagodbu oko Agrokora, sačuvati radna mjesta i dobavljače, sad je teško procijeniti što je autentično i ne bih žurio s ocjenama, rekao je danas u Dubrovniku predsjednik Sabora Gordan Jandroković o slučaju e-mailova ministrice gospodarstva Martine Dalić.

Iz tih mailova, vidi se kako je nastajao Lex Agrokor, ali može se zaključiti i kako su premijer Andrej Plenković i ministrica Dalić namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru te da su iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina koju je birala Martina Dalić mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru. Također, jučer su procurili i SMS-ovi Martine Dalić vezani za aferu Agrokor, koji govore o prikrivanju afere s premijerom Andrejom Plenkovićem, a za koje se tvrdi kako nisu autentični.

- Teško je razabrati što su autentični materijali, a što je "fake news". Puno toga se radi da se zamuti voda. Treba biti oprezan i ne udarati na prvu loptu. - rekao je Jandroković.

- Sad treba razgovarati s koalicijskim partnerima, procijeniti što je korisno za Hrvatsku i HDZ. Ne vjerujem da će doći do izbora. Treba naći rješenje koja će sačuvati političku stabilnost, imamo važne stvari pred nama, trebamo osigurati rast i razvoj. Pred nama je i turistička sezona, imamo razlog sačuvati Vladu i parlamentarnu većinu. Ključno je postići nagodbu oko Agrokora, puno toga se događa da se onemogući nagodba. - objasnio je Jandroković.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić odgovorio je na pitanje je li Martina Dalić teret za ovu Vladu.
- Nikad ne bih rekao da je ona teret Vladi. Učinila je sve da se hrvatsko gospodarstvo spasi krize koja je prijetila. - dodao je Ćorić.

Potpredsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je slučaj s SMS porukama.
- Pričekajmo odgovorne službe da se utvrdi je li to autentično ili krivotvoreno, kako bismo nešto komentirali. - kratko je poručio Petrov.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250