Subota, 12 Svibanj 2018 16:40

Arduino dan održan u Dubrovniku

Arduino dan se obilježio ovu subotu u 94 zemlje na 529 događaja. Informatički klub Futura je sudjelovao u tom globalnom događaju s Arduino prezentacijom i radionicom koju su održali Futuristi Nikša Vlahušić i Toni Jurjević u vrtu ispred Kampusa Svečilišta u Dubrovniku.

Osim domaćih posjetitelja, među kojima je bilo najviše djece, na Arudino danu su sudjelovali i turisti koji su također bili oduševljeni s predstavljenim projektima.

U Hrvatskoj osim u Dubrovniku Arduino dan ove godine se obilježio u Zagrebu. Arduino dan je 24 satni događaj organiziran od strane Arduino zajednice i Arduino osnivača na kojem se kroz razna događanja u cijelom svijetu ljudima želi približiti Arduino tehnologija, te pokazati što se sve može napraviti s tom tehnologijom.

Ove godine s Arduino danu u Dubrovniku Informatički klub Futura je sudjelovao i u European Maker Week 2018 koji se održava od 12. svibnja do 19. svibnja 2018.

Informatički klub Futura je Arduino prezentaciju i radionicu u sklopu svjetskog dana Arduina organizirao u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250