Nedjelja, 13 Svibanj 2018 12:09

Izložba radova s likovne radionice Doma Marina Držića „Život Marina Držića u stripu“

Nakon višemjesečne likovne radionice s djecom "Život Marina Držića u stripu", koja se u organizaciji Doma Marina Držića održavala pod vodstvom akademske slikarice i prof. likovne kulture Rajne Inić i akademskog slikara i prof. likovne kulture Ivana Peraka, mladi dubrovački umjetnici javnosti će u ponedjeljak, u 19 sati, u Domu Marina Držića predstaviti rezultate svoga rada.

Radionica je okupila 29 polaznika, tijekom koje su učenici slikali biografske elemente (od rođenja do smrti) najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića u tehnici akrila na kapafixu. Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe, pri kojoj su učenici pod mentorstvom Rajne Inić slikali umjetničkim stilom pop art po uzoru na slikara Roya Lichtensteina, a grupa pod mentorstvom Ivana Peraka je slikala slobodnim stilom.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja likovnim izražavanjem, upoznavanjem i obilaskom autentičnih lokacija koje se spominju u Držićevim djelima, odnosno kako bi polaznike radionica što više zainteresirali za život renesansnog Dubrovnika a posebice za život i djelo Marina Držića.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250