Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 21:33

Otvorena izložba „Život Marina Držića u stripu“

U Domu Marina Držića večeras je otvorena izložba „Život Marina Držića u stripu“. Radovi su nastali kroz višemjesečnu likovnu radionicu koju su s dubrovačkom djecom, u oganizaciji Doma Marina Držića, održavali akademska slikarica i profesorica likovne kulture Rajne Inić i akademski slikar i profesor likovne kulture Ivan Perak.

Radionica je okupila 29 polaznika, tijekom koje su učenici slikali biografske elemente (od rođenja do smrti) najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića u tehnici akrila na kapafixu. Učenici su bili podijeljeni u dvije grupe, pri kojoj su učenici pod mentorstvom Rajne Inić slikali umjetničkim stilom pop art po uzoru na slikara Roya Lichtensteina, a grupa pod mentorstvom Ivana Peraka je slikala slobodnim stilom.

Uz otvaranje izložbe dodijeljene su i prigodne plakete djeci, a otvarajući izložbu ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić istaknuo je kako „djecu ne možete natjerati na ništa tako da im uistinu nije dobro ovdje onda ne bi ni dolazila“.

Inače, Dom Marina Držića odlikuje posebna pozornost u radu s najmlađima, a ova izložba i radionica samo su jedan u nizu sličnih događanja.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250