Utorak, 15 Svibanj 2018 20:32

Sado Bečić: Dolazak Erdogana treba promatrati kao posjet za dobrobit svih građana BiH

Ususret mjeseca Ramazana predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić za Dubrovnikpress.hr kazao je nešto više o aktualnom položaju Bošnjaka i općenito muslimanskih vjernika u Dubrovniku. Bečić tako govori kako danas Bošnjaci mogu biti zadovoljni svojim položajem u Gradu Dubrovniku u kojem su, govori on, se uvijek mogli osjećati dobrodošlima.

- Suradnja s lokalnim vlastima i zajednicom, odnosno s Gradom, gradonačelnikom, ali i Županijom je dobra. Uvijek nam se izlazilo u susret i s organizacijama bilo kakvih manifestacija, bilo kulturnog karaktera ili eventualno javnih tribina, promocije knjiga i sl. - kaže Bečić.

- Ove godine razmišljamo u vrijeme bajramskih blagdana kako učiniti našu vjeru i običaje još bliže Dubrovčanima, da se bolje upoznaju s njima, te tako planiramo organizirati svojevrsno zajedničko druženje s građanima uz prigodni domjenak i program. - najavio je Sado Bečić.

U aktualnom momentu u susjedstvu, u BiH, očekuju dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a reakcije na to su dvojake.
- To ne bi trebalo donositi nikakvu pomutnju i podjelu kod građana Bosne i Hercegovine, jer smatram da je dolazak svih državnika, pa tako i turskog dobrodošao ako je to u svrhu suradnje koja donosi prosperitet i dobrobit svim građanima BiH. Taj posjet treba tako gledati, kao posjet za dobrobit svih građana BiH, a ne samo jednog djela kako se to pokušava prikazati u dijelu medija. - kazao je Sado Bečić.

- Muslimanskim vjernicima želim hairli i mubarek početak svetoga mjeseca Ramazana, da ga strpljivo isposte zasluže Allahovu milost i nagradu i dočekaju Bajram u rahatluku i veselju, Amin. Ramazan mubarek olsun. - čestitao je muslimanskim vjernicima predsjednik Dubrovačke bošnjačke stranke Sado Bečić.

D.Mladošić

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250