Utorak, 05 Lipanj 2018 11:04

Jug zdrav i spreman kreće na "Final eight" turnir Lige prvaka

Nakon iscrpljujuće sezone kao što je bila ova vjerujem da imamo dovoljno snage za postići najbolju formu i biti konkurentni na "Final eight" turniru Lige prvaka, rekao je na konferenciji za novinare trener Juga Vjekoslav Kobešćak. Naime, u četvrtak počinje "Final eight" turnir Lige prvaka, koji se igra u talijanskoj Genoi. Prvi protivnik Juga je aktualni prvak Europe Szolnok.

- Oni su osvajači Lige prvaka. Širina njihove igre je velika. Sve imaju. Golman, desno, lijevo... Nije se lako postaviti protiv takvih momčadi. Teško je reći čemu bi trebalo posvetiti najviše pažnje. Moramo popraviti plivanje, dobiti sigurnost u napadu i gledamo u tom pravcu. - objasnio je Kobešćak.

Na pitanje je li Jugu paše donekle uloga autsajdera, Kobešćak je odgovorio "da tome nije tako jer to ne odgovara našem mentalitetu". Kazao je "kako mi moramo biti napeti". Što se tiče favorita za naslov, dodao je kako najviše šanse daje Pro Reccu, Szolnoku i Olympiakosu, ali i da se sedam ekipa ima pravo nadati naslovu. Dakle, radi se o svim ekipama osim, rekao je, "njemačkog Spandaua". Što se tiče zdravstvenog stanja momčadi, Kobešćak je izjavio kako "Jug ide spreman u Genou".

Vratar Juga Marko Bijač dodao je "kako je ovaj turnir jedna nagrada da svima pokažemo koliko možemo igrati s najboljim ekipama u Europi".

- Iza nas je izuzetno teška finalna serija s Mladosti, imali smo desetak dana od posljednje utakmice, dobro smo se odmorili i maksimalno smo koncentrirani. Szolnok je izuzetna ekipa. Ako odigramo najbolje što možemo onda se možemo i nositi s tako izvrsnom ekipom. - rekao je Bijač.

Na novinarsku opasku kako je ekipa Szolnoka nešto izmijenjena u odnosu na lani, Bijač je objasnio "kako je većina igrača ipak tu i da se radi o fantastičnoj momčadi".

Na konferenciji za novinare sudjelovao je i igrač Loren Fatović.

- Pripremili smo se maksimalno i vjerujem da ćemo to tamo pokazati. Imamo se pravo nadati velikom rezultatu, koji se možda od nas ne očekuje, ali imamo kvalitetu u ekipi. Ako odigramo na nivou na kojem možemo ostvarit ćemo veliki rezultat. - zaključio je Fatović.

Što se tiče ostalih parova, u četvrtak će još igrati Olympiakos i Spandau, Eger i Barceloneta te Pro Recco i Bresia. Jug i Szolnok su  na rasporedu u 19 sati.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250