Petak, 08 Lipanj 2018 20:39

Otvorena izložba dječjih radova Likovne radionice UGD

Izložba dječjih radova s Likovne radionice otvorena je večeras u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Radionice je pohađalo više od 70 djece, a svi oni večeras su dobili i diplome zbog sudjelovanja u ovom programu UGD. Radionice su vodili likovni pedagozi s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom, umjetnici Ivan Perak i Jasmina Runje.

- Djeca imaju jedan sat likovnog tjedno, to je 45 minuta tjedno. A znamo kako to izgleda, dok donesu boje i opremu, rasprostre ih, sat je gotov. Stoga, djeca su dobivala svakoga tjedna još četiri sata likovnog, u UGD. To je ona niša, specifični prozvod kojega smo shvatili da možemo pružiti. Radionice su besplatne, bit će besplatne i dalje. Zato ćemo radionicu nastaviti izvoditi svake godine. - rekao je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović.

Više o izloženim radovima kazao je Ivan Perak.

- Izložba se sastoji od četiri dijela. U prvom dijelu imamo imaginarni Dubrovnik, što su djeca radila od kartona, dakle kao grupni rad. Druga cjelina su radovi na hamer papiru s kombiniranim tehnikama poput vodenih boja, pastela, flomastera, ugljena, itd. Treća kategorija je Dubrovnik u ljutoj naranči, to su radovi nastali od kaširanih salveta na balonima, koji su bojani vodenim bojama i crtani flomasterima. Posljednja cjelina su radovi od glinamola, također s motivom Dubrovnika. - objasnio je Perak.

V.S.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250