Utorak, 12 Lipanj 2018 22:02

Franković o skretanju za Bosanku: Žao mi je što kvazi stručnjaci odjednom postaju stručnjaci!

Vidim da razni stručnjaci komentiraju skretanje za Bosanku, ali to nije konačno rješenje, nego privremeno jer se posljednja tri do četiri tjedna pojavilo niz nezgoda budući da automobili nisu mogli skretati, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković oko radova na proširenju skretanja za Bosansku, koje je Grad Dubrovnik realizirao krajem prošlog tjedna.

Naime, u programu uređenja Hrvatskih cesta za ovu godinu je i rekonstrukcija križanja prema Bosanci. Do provedbe ovog projekta Grad Dubrovnik je proveo žurnu intervenciju rekonstrukcije, odnosno proširenje skretanja. Radovi su vrijedni 242 tisuće kuna.

- Privremeno smo osigurali veću mogućnost mimoilaženja na samom skretanju. Nije to kompletno rješenje, ali Grad Dubrovnik nije mogao čekati kompletno rješenje, bojali smo se da će doći do ugroze života pa smo vatrogasnim mjerama napravili proširenje. - rekao je Franković.

- Žao mi je što kvazi stručnjaci odjednom postaju stručnjaci, nisu to bili zadnjih osam, deset ili 20 godina. A evo, sad svi znaju kako to treba napraviti. U svakom slučaju, Grad Dubrovnik je stupio u kontakt s vlasnicom zemljišta, zamolili smo je da uđemo u njen posjed i napravimo hitnu intervenciju zbog zaštite života. Zahvaljujem se gospođi koja nam je to dopustila, a koja je inače u Italiji. Ponavljam, ne radi se o konačnom rješenju tog pitanja, jasno je da to ne može biti riješeno u periodu od 15 dana. - zaključio je gradonačelnik Mato Franković.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250