Četvrtak, 14 Lipanj 2018 13:14

Policija kazneno prijavila bivšeg direktora Komunalnog Mljet Vicencija Markovića zbog fiktivnog zapošljavanja

Služba kriminalističke policije dovršila je kriminalističko istraživanje kojim je 34-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, navodi se danas u redovnom izvješću PU dubrovačko – neretvanske, a kako Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje riječ je o bivšem direktoru Komunalnog Mljet Vicenciju Markoviću.

U policijskom izvješću ne navodi se ime poduzeća i odgovorne osobe, a o ovom slučaju iz PU DNŽ pišu:
„Sumnjiči se da je, kao direktor i odgovorna osoba komunalnog poduzeća s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u ožujku sklopio fiktivni ugovor o radu s 46-godišnjakom na određeno vrijeme, te dao nalog računovodstvu komunalnog poduzeća za isplatu njegovog osobnog dohotka i obveza zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, iako nije dolazio na posao niti je obavljao poslove iz ugovora o radu. Na takav način osumnjičeni 34-godišnjak je komunalnom poduzeću pričinio materijalnu štetu od gotovo 8 tisuća kuna.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.” - stoji u priopćenju.

P.S.

U prvotnoj verziji napisa krivo je stajalo kako je prijavljen Dragan Medan, aktualni direktor Komunalnog Mljet, no riječ je o bivšem direktoru Vicenciju Markoviću. Ispričavamo se Draganu Medanu na objavi pogrešne informacije. 

D.Mladošić

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250