Četvrtak, 21 Lipanj 2018 10:30

Teška vremena zahtijevaju i teške mjere

Piše:

Puno riječi o prometnim gužvama bilo je na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Gradonačelnik Mato Franković tako kaže da je svako treće vozilo u Dubrovniku UBER vozilo, iz UBER-a se ne slažu, no problem koji je nastao liberalizacijom taksi prijevoza ističu gotovo svi vijećnici. Najavio je tako gradonačelnik Mato Franković i da bi u Grad mogli doći Cammeo i Eko taksi, što bi dodatno moglo zagužvati ionako zagužvanu situaciju. Pričalo se što je Grad mogao, a što nije mogao učiniti, je li učinio, što je učinio, pa se na koncu povuklo i pitanje deklaracije koju bi na idućoj sjednici trebalo donijeti Gradsko vijeće, a koja će biti poslana u Vladu Republike Hrvatske.

Treba znati da deklaracija sama po sebi zaista malo znači. Donosila je deklaracije i Županijska skupština Dubrovačko-neretvanske županije po pitanju više tema. No, koliko god je donošenje deklaracije pitanje stava, kojega uvijek treba imati, treba reći i kako deklaracije malo što znače u kontekstu šansi da se nešto istinski promjeni.

Više je to onako jedan simbolički protest, nego uistinu mehanizam koji može donijeti bolje, po bilo kojem pitanju. Stoga, za nadati se kako Franković, ali i gradski vijećnici neće očekivati da bi njihova deklaracija nešto mogla promijeniti. Nju je u redu donijeti, pokazati stav, ali ne treba niti previše energije u nju ulagati samim tim što u načelu ništa ne mijenja.

Drugim riječima, donošenje deklaracije trebao bi biti tek jedna vrsta pomoćne tehnike u ovoj cijeloj priči, a glavni put zapravo je ono što je Franković već spominjao, a odnosi se na reguliranje prometa, odnosno iznalaženje prometnih rješenja s kojima se gužve mogu smanjiti.

Jedan od njih je svakako i ideja da se na potezu od Ilijine glavice do Boninova prometovanje dozvoli samo građanima. Pipava je i nezgodna to odluka koja u biti podrazumijeva mjere koje bi netko mogao nazvati i svojevrsnom segregacijom kroz kontekst odjeljivanja domaćih i stranih ljudi. No, teška vremena zahtijevaju i teške mjere. Ukoliko je Vladi RH normalno da u Gradu Dubrovniku, prema Frankovićevim riječima, trenutno ima 1200 taksista, onda je sasvim legitimno tražiti i izlaz iz te situacije te pronaći i zakonito uporište u ovoj regulativi.

Svakako, više to ima smisla od deklaracija koje su ipak ono što jesu, mrtvo slovo na papiru.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250