Četvrtak, 21 Lipanj 2018 13:12

Župan Dobroslavić: Ova država i narod će uspjeti unatoč svim teškoćama

Piše:

Na današnjem domjenku održanom povodom Dana državnosti župan Nikola Dobroslavić obratio se svojim gostima te je kazao kako je "Dan državnosti najveći svjetovni blagdan naše domovine".

- Dakle, 25. lipnja 1991. godine Hrvatski Sabor donio je ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, kojom je Hrvatska postala neovisna država. Prije toga, 30. svibnja održana je prva sjednica demokratski izabranog hrvatskog Sabora. Sad se razbuktala rasprava treba li glavni državni blagdan vratiti na taj datum. Kao što je bilo na početku, prije promjene datuma Dana državnosti. - rekao je Dobroslavić.

- Kako god završile te rasprave, mi ćemo svečano obilježavati Dan državnosti. Obilježavamo postignuće samostalne i suverene države nakon toliko stoljeća. Obilježavamo nastojanja i žrtvovanja svih hrvatskih naraštaja za ispunjenje tog cilja. Obilježavamo i veliku žrtvu, prinesenu na oltar domovine u Domovinskom ratu. Klanjamo se poginulima za domovinu i pamtimo žrtvu naših branitelja, ranjenih, oboljelih, logoraša, nestalih, naših civila... Ponosni smo na veliki doprinos koji su u obrani domovine dali branitelji u našoj županiji. - dodao je Dobroslavić, rekavši da se pamti i uloga "prvog hrvatskog predsjednika dr. Franja Tuđmana".

Osvrnuo se na aktualnu situaciju u Hrvatskoj.
- Danas se sučeljavamo s brojnim izazovima, od kojih su najozbiljniji negativna demografska kretanja i iseljavanje. Očekujemo od Vlade nastavak pozitivnih gospodarskih kretanja, aktivnih demografskih mjera, daljnje porezno rasterećenje. Očekujemo da svi pozitivno sudjeluju u rješavanju ovih izazova. Ne zato da bi prikupljali jeftine političke bodove i nude populistička rješenja koja nisu ostvariva. Očekujemo i da svi akteri prestanu doprinositi ozračju beznađa i kaotičnosti, koje samo obeshrabruje ljude u nastojanju da osiguraju svoju budućnost ovdje. - naveo je župan.

- Mi u Županiji činimo sve da osiguramo stabilan razvoj regije. Kroz dugoročno promišljanje, široko korištenje EU fondova, uspješno korištenje pomorskog dobra. Osigurali smo regionalni status županije, vraćamo sjedišta državnih institucija, počeo je projekt Pelješkog mosta, povezujemo Lastovo s Dubrovnikom, realizirat ćemo projekte vrijedne više od milijardu kuna. Imat ćemo i rekordnu turističku sezonu, nećemo se dati obeshrabriti, ova država i narod će uspjeti unatoč svim teškoćama. To smo dužni precima, posebno našim poginulim braniteljima. Ova će županija dati tome svoj prilog. Neka cvjeta najljepša hrvatska regija, neka vječno živi jedina nam domovina Hrvatska. - zaključio je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250