Ponedjeljak, 25 Lipanj 2018 13:07

„Konavle pod zvijezdama“, čudesni svjetovi Sunčeva sustava

„Konavle pod zvijezdama“, čudesni svjetovi Sunčeva sustava Foto: Igor Brautović

U srcu konavoskog polja, u kućerici Agroturizma Kameni Dvori, drugu godinu zaredom održan je jedinstven spoj tradicijskih solsticijskih običaja i predavanja o tajnama svemira „Konavle pod zvijezdama“.

Ivanjska noć započela je tradicionalnim preskakanjem ivanjskih viganja nakon čega je uslijedio zalogaj uz vina domaćina i mogućnost promatranja svemira teleskopom. Brojni posjetitelji sa zanimanjem su pratili predavanje vodećeg hrvatskog popularizatora astronomije i dugogodišnjeg voditelja emisije Andromeda Ante Radonića. Radonić je laserom pokazivao nebeska tijela i uveo posjetitelje u tajne svemira. U glazbenom dijelu programa nastupao je jazz duo „Sara & Jappa“ iz Splita.

Za sve one koji su iskoristili mogućnost kampiranja program je završio sljedećeg jutra tradicionalnim konavoskim doručkom ispred vinogradarske kućerice.

Organizatori ovog događaja su Agroturizam Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Agroturizam Kameni dvori, uz potporu Turističke zajednice Općine Konavle i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250