Četvrtak, 12 Srpanj 2018 01:36

„Sam na svijetu“

„Sam na svijetu“ Foto: Vedran Salvia/Dubrovnikpress.hr

Nakon što je Engleska zabila pogodak Hrvatskoj u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva jedan navijač Gordog Albiona, onako spontano, skočio je i na nogama proslavio pogodak svoje ekipe.

Bilo je i drugih koji su uzvicima proslavi vodstvo Engleske, ipak je Dubrovnik Grad s toliko turista koji dolaze s Otoka, ali ovaj navijač onako je baš reagirao od srca. Kao da je sam na svijetu, a ne među gomilom protivničkih navijača. Ima u tome nešto i romantično. Onako, vidjeti individualca koji se po nečemu izdvaja od mase.

U ovom slučaju sve što ga izdvaja je samo to što je navijao za „krivu“ ekipu, ali svejedno. Nema ljepše nego biti drugačiji, a svoj. Nema ništa i ljudski čišće nego vidjeti onoga tko se u okružju koje mu i nominalno ne ide na ruku usudi biti ono što jest, pod svaku cijenu, makar i oko nogometne utakmice.

Također, treba napomenuti i pitomost domaćina, Dubrovčana koji na ovakvo što uopće nisu reagirali negativno. Jednostavno, ugodna atmosfera osjećala se za cijelo vrijeme utakmice i bilo je "u zraku" da se nikome od Engleza ništa i neće dogoditi. No, po tome je Dubrovnik ionako poznat.

Vedran Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250