Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Srpanj 2018 20:56

Obradović o odnosima s HDZ-om nakon što je Bačić kazao kako „grade povjerenje“

Piše:

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić nedavno je komentirao odnos HDZ-a i HNS-a na lokalnoj razini. Naime, pred zajedničku sjednicu županijskog i dubrovačkog HDZ-a, Bačić je na pitanje kako komentira odnos HDZ-a i HNS-a u Gradu, s obzirom na koaliciju na državnoj razini, izjavio kako su padale teške riječi u Dubrovniku između ovih političkih opcija, ali i dodao kako "gradimo povjerenje između ovih dvaju političkih opcija te tu koaliciju pokušavamo što je moguće više provući kroz naše lokalne samouprave".

Nelogično zvuči u kontekstu Dubrovnika, gdje su HDZ i HNS uvijek bili arhi-neprijatelji, kako za vrijeme dok je prvi čovjek HNS-a bio Andro Vlahušić, a tako i sada dok je na čelu stranke Miho Obradović, koji je izuzetno aktivan oponent vladajućoj garnituri u Gradskom vijeću.

Na pitanje portala Dubrovnikpress. hr da prokomentira ove riječi Bačića, Obradović je samo kratko odgovorio:
- Mogu samo reći da HNS ne gleda ni lijevo ni desno. Gleda samo naprijed. Mi smo u koaliciji s građanima, ali i sa svima koji rade za dobrobit naših sugrađana i našeg Grada. - kazao je Obradović.

I prije je Obradović naglašavao kako mu neće biti problem dignuti ruku za HDZ-ovu odluku ukoliko ona ide na korist građanima, ali i kako će biti najveća opozicija ako to nije slučaj. Za sada HNS se u Gradu tako i ponaša te je uopće teško zamisliti da u dubrovačkim okolnostima jednog dana ove dvije stranke uistinu i stvore nekakav koalicijski, odnosno partnerski odnos.