Petak, 03 Kolovoz 2018 19:26

Nikola Horvat prepješačit će Hrvatsku, put završava na Prevlaci

Nikola Horvat, hrvatski „True Hiker“ i zaljubljenik u hodanje koji je uspješno prehodao „Pacific Crest Trail“ dug 4 300 kilometra u 142 dana, na Prevlaci će ovih dana završiti svoj novi poduhvat u kojem spaja sve krajeve Hrvatske u jednu veliku pješačku rutu „Croatian Long Distance Trail“ dugu 2 300 kilometara od Iloka do Dubrovnika. Tijekom svog poduhvata, hodanje po svim vremenskim uvjetima i podlogama, izazov su, ali i strast za hodača poput Nikole Horvata.

- Dugim hodanjem čovjek se nauči živjeti samo s onime što nosi u ruksaku, usvoji zakone prirode, te razvije poštovanje prema divljini. Na takvim putevima nema logistike, unaprijed organiziranih točaka za osvježenje, wellnessa, trenera, motivatora, a često ni skloništa. Čovjek je potpuno izložen vanjskim elementima i odgovoran sam za sebe te ovisan o kvaliteti opreme koju nosi na sebi. - rekao je Nikola na 2000. -om kilometru.

Inače, „Long distance trailovi“ su pješačko-planinarski putevi duži od 50 kilometara, a danas su popularni ekstremno dugački izazovi poput „Pacific Crest Traila“ (4300 km), „Appalachian Traila“ (3360 km) ili „Continental Divide Traila“ (5000 km). Ti su putevi namijenjeni isključivo za pješake ili trkače, a mogu se hodati u komadu ili u sekcijama kroz duže vremensko razdoblje.

N.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250