Srijeda, 08 Kolovoz 2018 14:22

Prometni kolaps u Gružu; s čim se u Dubrovniku bavi prometna policija?

Piše:

Krajnje je vrijeme da prometna policija, prometno redarstvo ili tko je već u ovom Gradu zadužen za reguliranja prometa, počnu raditi svoj posao. Svjedoče to i fotografije snimljene jutros na području Guža u kojem je iz pravca Radeljevića prema kružnom toku na Solskoj bazi bilo gotovo nemoguće prometovati.

Od gruške place do hotela Petka prometovanje je u obje trake bilo gotovo nemoguće zbog vozača dostavnih vozila koji kamione i kombije parkiraju u prometnom traku dok vrše iskrcaj robe za obližnje kafiće, restorane i trgovine. Policije koja bi trebala nadzirati i regulirati promet naravno nije bilo nigdje.
prometgruzkolaps1Dugo su policajce na kružnom toku na Solskoj bazi jutros čekali vozači dvaju automobila koji su se sudarili. Naime, policajcima koji su se vozili u vozilu iz suprotnoga smjera i vidjeli prometnu nezgodu u kružnom toku, nije ni palo na pamet da se u tom kružnom toku okrenu i reguliraju promet dok njihovi kolege ne stignu na uviđaj. Samo su nonšalantno, kao da se ništa ne događa, produžili dalje.

Da apsurd bude veći, iako su se dva automobila sudarila u kružnom toku, iz pravca Sustjepana nije bilo gužvi jer su vozači vješto zaobilazili dva sudarena vozila. Nepregledna kolona stvarala se iz pravca Radeljevića.

Za taj nepregledan čep iz pravca Radeljevića krivi su i lokalni taksisti koji se parkiraju gdje stignu uz cestu. Naravno i danas su uzurpirali libertasovo stajalište ispred Luke.
prometgruzkolaps2Dok taksisti uzurpiraju libertasovu stanicu, libertasovi vozači putnike iskrcavaju na cesti i sve se to odvija bez ikakve prisutnosti policije ili prometnog redarstva.
prometgruzkolaps3Policija i prometno redarstvo itekako imaju razloga uredovati na tom autobusnom stajalištu jer taksitima je sukladno izmjenama zakona dozvoljeno ukrcavati i iskrcavati putnike na autobusnim stajalištima, kako su njihova vozila na libertasovoj stanici zapravo parkirana dok se taksisti odmaraju u hladovini preko puta na obližnjoj klipu, pitanje je kakav to ukrcaj i iskrcaj putnika vrše.

Prometno redarstvo malobrojno je da bi reguliralo promet, no zaista je pitanje čime se u Gradu Dubrovniku bavi prometna policija.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250