Četvrtak, 09 Kolovoz 2018 14:32

Tužne slike iz Solituda: Šetnica zapuštena, a na zemljištu Vrtlara ima svašta pa čak i skutera

Piše:

Područje Solituda nekada je bilo ponos Lapada, no slike koje je portalu Dubrovnikpress.hr ustupio čitatelj pokazuju kako se jedan od najelitnijih gradskih kvartova zapravo pretvorio u jedno veliko odlagalište smeća i šuta. Poprilično je zapuštena i neodržavana šetnica duž Solituda.

Razbijene klupe, razbijeni ili prepuni koševi za odlaganje otpada, razbijene table koje su upućivale da se u blizini nalazi plaža, izmet gotovo na svakom koraku, razbijeni tuš na plaži za pse, uobičajene su slike šetnice duž Solituda koje svaki dan šetajući ili prolazeći tim područjem gledaju i domaći i turisti.

U srcu sezone posebno je „atraktivno stanje” u srcu Solituda, odnosno na Vrtlarovoj zemlji na kojoj svako malo nikne nova stambena zgrada. Dok se zgrade izgrađuju, okoliš koji još nije zahvaćen izgradnjom pretvoren je u odlagalište šuta.

Tako ćete šetajući predjelom gdje i dan-danas ostaci staklenika svjedoče da je u njima nekad Vrtlar nešto sadio i uzgajao, osim građevinskog šuta vidjeti i gomile starog namještaja, a nađe se i pokoji odbačeni skuter.

Raznim upravama Vrtlara koje se godinama izmjenjuju inače je osnova poslovanja i postojanja rasprodaja iznimno vrijednog zemljišta u Solitudu za bagatelu. No kako je to zemljište još uvijek njihovo, osim razmišljanjem kome će sljedećemu prodati još koji kvadrat u Solitudu, trebali bi se pozabaviti i stanjem na tom svom preostalom zemljištu.

Tako ne bi bilo zgorega da u Solitudu na njihovo zemljište koje još nije zahvaćeno izgradnjom na hrvatski način, pošalju recimo koji kamion i nekoliko svojih radnika da se pozabave uklanjanjem šuta i smeća i njegovim propisnim zbrinjavanjem. Ipak se radi o zemljištu u Vrtlarovu vlasništvu, a to što su ga oni napustili ne znači da ga ne trebaju održavati. Tvrtka u gradskom vlasništvu brigom o svom zemljištu svakako bi trebala služiti na primjer građanima. U slučaju Vrtlara to već godinama nije tako.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250