Utorak, 14 Kolovoz 2018 13:31

Koliko Dubrovačko - neretvanska županije ulaže u turističke programe...

Prema podacima aplikacije Hrvatske zajednice županije Otvoreni proračun, Dubrovačko-neretvanska županija županija najviše ulaže u programe turizma, a riječ je o 25,5 milijuna kuna. Najveći program koji županija provodi je “Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija” te je gotovo sav iznos za ovaj program povučen iz fondova Europske unije.

Također, prema podacima iz aplikacije Otvoreni proračun, četiri južne hrvatske županije izravno u gospodarstvo ulažu ukupno 291.3 milijuna kuna, od kojih 155.2 milijuna kuna dolazi iz Europske unije i inozemstva.

Uz Dubrovačko-neretvansku županiju ističu se i Splitsko-dalmatinska županija s programom Centra za posjetitelje vrijednim 9.1 milijun kuna, Šibensko-kninska županija s programom “Turistička valorizacija kanala sv. Ante (druga faza)” vrijednim 14.2 milijuna kuna te Zadarska županija s “Projektom Hercultour” u iznosu od 5.1 milijun kuna.

Turizam na jugu Hrvatske raste svake godine čak i stopama od 10 i 15 posto. Ponuda i sadržaji sve su veći, no županije juga shvaćaju i važnost pokretanja neturističkog sektora zbog čega se iz proračuna županija subvencionira i malo i srednje poduzetništvo.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250