Petak, 31 Kolovoz 2018 10:46

Zavod za javno zdravstvo: U vodi nema Escherihije coli

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije izdao je priopćenje u kojem se demantiraju navodi kako se u vodi na dubrovačkom području nalaze bakterije Escherichije coli.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Nakon obilnih oborina i opterećenosti izvora Omble mikroorganizmima i pratećim organskim spojevima došlo je do poteškoća u procesu dezinfekcije mreže tako da je izdana obavijest kako voda nije za piće.

Tragom raznih dezinformacija na društvenim mrežama obavještavamo građane Dubrovnika da se sva voda prije distribucije dezinficira te da u do sada ispitanim uzorcima iz javne vodoopskrbne mreže nismo izolirali (pronašli) Escherichiju coli (E. coli) kao niti ukupne koliforme. U uzorcima vode za ljudsku potrošnju ispituju se zakonom propisani mikroorganizmi.

Zavod za javno zdravstvo provodi monitoring javne vodoopskrbe na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije te redovito, a posebno u ovakvim situacijama uzorkuje vodu za ljudsku potrošnju u mreži grada Dubrovnika. Svakodnevno surađujemo s Vodovodom Dubrovnik d.o.o. O rezultatima analiza pravovremeno obaviještavamo građane i nadležnu sanitarnu inspekciju.

Dezinfekcija vode za ljudsku potrošnju zakonska je obaveza svakog isporučitelja vodne usluge kako bi se svakom potrošaču dostavila zdravstveno ispravnu voda.“ – piše u priopćenju ZZJZ DNŽ.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250