Utorak, 18 Rujan 2018 19:44

Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik dodijeljeno 462 tisuće kuna za nabavku školske opreme

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik jedna je od osam škola na području Republike Hrvatske kojoj su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 462.875,00 kuna za nabavku školske opreme.

Sredstva su dodijeljena temeljem javnog poziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske upućenog srednjim školama u svibnju ove godine te su slijedom toga potpisani i ugovori s ravnateljima prijavljenih srednjih škola koje provode strukovne programe u sektoru pomorstva.

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik dodijeljena sredstva će, između ostaloga, uložiti u opremanje već postojećeg nautičkog simulatora, te nabavku novog simulatora za brodostrojare.

Ova sredstva su izravan doprinos ostvarenju ciljeva Strategije pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine. Ovom mjerom Ministarstvo osigurava odgovarajuće materijalne uvjete u pomorskim školama te radi na promociji, jačanju kompetencija i podizanju kvalitete obrazovanja učenika u srednjim pomorskim školama.

Osim Ministarstva, Dubrovačko-neretvanska županija je za Pomorsko-tehničku školu Dubrovnik osigurala za 2018. godinu 126 tisuća kuna koja će se utrošiti u opremanje kabineta za elektrotehniku.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi i čitav niz drugih mjera, poput projekta stipendiranja učenika srednjih škola i studenata pomorskih fakulteta, a provodi se i Program sufinanciranja ukrcaja vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodove.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250