Četvrtak, 04 Listopad 2018 15:06

Dubrovački DJ Haris Čustović na manifestaciji Paris Electronic Week

Dubrovački DJ Haris Čustović sudjelovao je na međunarodnoj konferenciji Paris Electronic Week. Čustović je zajedno s ostalih 17 hrvatskih delegata iz Udruge Klubska kultura sudjelovao na poziv Udruge Technopol koja već 20 godina organizira Techno Parade i Paris Electronic Week, te su jedna od najvećih udruga u Francuskoj koja se bori za prava DJ-a među institucijama.

Uz Čustovića bili su tu organizatori festivala, promotori, DJ-i, producenti, pokretači izdavačkih kuća, marketinški stručnjaci i novinari, među poznatijima Petar Dundov, Vedran Meniga, Pero Brčić i Sergej Lugović. Festivali čiji su promotori bili prisutni u Parizu su Outlook, Dimensions i Seasplash iz Pule; NOX iz Šibenika i Moondance iz Trogira.

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo prisustvovati na Paris Electronic Week i biti dio panela zajedno sa Vedranom, Sergejom, Petrom, Perom, kao i nastupiti u veličanstvenom klubu Concrete gdje je atmosfera bila zaista vatrena. Mislim da je ovaj događaj, koji je bio popraćen od velikog broja internacionalnih medija, od velike važnosti ne samo za hrvatsku glazbenu scenu, već i za festivalski turizam u Hrvatskoj. Nadam se da će biti prilike za predstavljati Hrvatsku na ostalim festivalima ovakve vrste širom svijeta. Želio bih se ovim putem zahvaliti Klubskoj kulturi / Ambasadoru i Turističkoj zajednici Dubrovnika, kao i mnogim drugima koji su omogućili da se ovaj događaj i dogodi. - istaknuo je Haris Čustović.

Na konferenciji Paris Electronic Week, hrvatska scena se predstavila 27. rujna sa štandom na kojem su se mogli pronaći promotivni materijali različitih projekata sa scene (majice, kape, CD-i, vinyli, flyeri, brošure, časopisi, promo miksevi, pa čak i rizle) i festivalskih destinacija. Istog dana održano je i predavanje o Hrvatskoj kao festivalskoj destinaciji s pogledom unazad i unaprijed na kompletno tržište elektroničke glazbe u našoj zemlji, da bi potom uslijedio cocktail party kulturne razmjene na kojem su zasvirali hrvatski DJ-i Lawrence Klein, System Divine i Yakka. Panel se prenosio izravno preko FB kanala u suradnji sa Photostudio 82, i to preko kanala Klubske scene, Rat Cat, Sibenik.in. Veliko finale održalo se u jednom od najpoznatijih europskih underground klubova CONCRETE koji je ujedno klub na brodu sa 2 floora. Na Wood flooru zavrtili su domaćin i inicijator projekta Jean-Marie Kone, da bi potom uslijedili Skeptik, Sergej Snooze i Haris Čustović.

Kroz projekt su se učvrstile veze Hrvatske i Francuske na polju elektroničke glazbe, ostvarile kulturne razmjene i povezali akteri scene, a samo predstavljanje ostvarilo je svoj cilj, budući da se za ulaganje u hrvatski festivalski i klupski turizam javilo nekoliko zainteresiranih investitora koji će u suradnji sa udrugama Technopol i Klubska kultura pokušati svoje planove i ostvariti tijekom idućih sezona.

Iz Udruge Tehnopol su bili vrlo zadovoljni ostvarenom suradnjom, te su našoj sceni ponudili za iduću godinu puno bogatiji i sadržajniji program predstavljanja uz mogućnost organiziranja hrvatskog kamiona na 21. po redu Techno Paradi čime bi se naša zemlja i scena predstavile pred 300 tisuća posjetitelja.

Predstavljanje u Parizu dobilo je i podršku direktorice HTZ-a Pariz Danijele Mihalić Đurica koja je istaknula da imaju veliki broj upita upravo za festivale u Hrvatskoj i bilježe veliki broj dolazaka zbog festivalskih događanja sa francuskog emitivnog tržišta.
- Posljednjih godina bilježimo rast po godišnjoj stopi negdje između pet i deset posto. Francuzi su izuzetno zahvalni gosti upravo za te neke naše najveće komparativne prednosti koje volimo nuditi, pa zašto među njima ne brendirati i tu klupsku, odnosno festivalsku scenu. - ističe Mihalić Đurica.

Nagrada Ambasador koja je nastala prije dvije godine uspjela je nešto što još nikom nije pošlo za rukom – učiniti elektroničku glazbu prepoznatljivijom među institucijama, napraviti da uđe u kulturni spektar RH, te okupiti, ujediniti i povezati sve projekte na sceni elektroničke glazbe, a potom i dodijeliti priznanja najboljima. Slijedom toga jedan od ciljeva Ambasadora, kako mu i samo ime nalaže jest bio prezentirati hrvatsku elektroničku scenu na međunarodnim konferencijama i otvoriti nova tržišta, te pružiti priliku domaćim umjetnicima da sudjeluju u programima kulturne razmjene.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250