Petak, 05 Listopad 2018 21:07

Počinje nova košarkaška sezona; u Gospino polje stiže Sonik

U nedjelju počinje nova sezona za seniore Košarkaškog kluba Dubrovnik. Veći rang natjecanja izboren je osvajanjem prvog mjesta u A-2 ligi jug, a potom i dominantnom predstavom na kvalifikacijama u Labinu gdje su igrači trenera Željka Vreće također bili najbolji. Na startu Prve lige dolazi zadarski Sonik Puntamika.

- Naš stari znanac, već nekoliko godina igramo zajedno u raznim natjecanjima. Ozbiljan protivnik, ali vjerujem u kvalitetu naše momčadi. Doveli smo Dubelja i Došena na prošle sezone deficitarnim pozicijama, a pojačanje će biti i Jure Boban. Bilo je i odlazaka, ali generalno govoreći, možda smo i malo jači nego prošle sezone. Treninzima su se vratili Maro Lučić i Vedran Soko. Ne bih još o našim mogućnostima, vidjet ćemo nakon uvodnih kola. Siguran sam kako vrijedimo najmanje sredine tablice. – riječi su Željka Vreće, trenera KK Dubrovnik.

Dubrovački košarkaši su u pripremnom razdoblju odigrali pet utakmica te zabilježili četiri pobjede i jedan poraz. Bolji su bili od Brotnja (66:59), Ohrida (70:68), Ribole Kaštela (76:70) i Posušja (82:54), a očekivano poraženi od Zrinjskog iz Mostara, prvaka Bosne i Hercegovine, sa 24 poena razlike (69:45).

U Prvoj ligi će ove sezone igrati 12 klubova: KK Đakovo, KK Kvarner 2010., KK Jazine Arbanasi, KK Rudeš, KK Dubrava, KK Zapruđe, KK Agrodalm, KK Ribola Kaštela, KK Pula 1981., AKK Universitas te KK Sonik Puntamika i KK Dubrovnik. Dubrovnik i Sonik Puntamika u nedjelju u sportskoj dvorani u Gospinom polju igraju od 17 sati.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250