Utorak, 09 Listopad 2018 11:40

Policajci na bivšem odlagalištu smeća kod Mokala pronašli nagorjele ručne bombe

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima u subotu, na bivšem odlagalištu smeća u blizini mjesta Mokalo na Pelješcu, izuzeli tri nagorjele ručne bombe M-75 i zbrinuli ih prema pravilima struke.

"I ovom prilikom molimo građane da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. " - napisali su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

"Podsjećamo da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. " - napisali su iz policije.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250