Utorak, 09 Listopad 2018 12:14

Unatoč pogodnostima koje im Franković nudi, ugostitelji slabo zainteresirani za rad zimi

Pomalo nečujno prošla je najava dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića kako će brojni benefiti čekati dubrovačke ugostitelje koji svoje restorane ne odluče zatvoriti zimi. Konkretno, ponuda je to koja se naizgled ne može odbiti.

Naime, Franković je kazao da od studenog do kraja veljače, ugostitelji čiji objekti budu radili, za to razdoblje neće plaćati javnu površinu. Svi ti ugostitelji, također, najavio je Franković, kroz suradnju s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika dobit će i besplatnu reklamu.

Ali, kako su na sastanku otvorena i neka druga pitanja, odnosno ona koja se tiču smanjenja broja stolova za iduću sezonu tako je i tematika rada zimi na određeni način stavljena po strani, unatoč tome što se tu radi o trenutno vrlo važnom pitanju za Dubrovniku.

Inače, kad je Franković kazao kako se javna površina neće plaćati, dio ugostitelja na prvu je pitao gradonačelnika znači li to kako se najam javne površine neće plaćati tijekom cijele godine, a na što se Franković, dakako samo nasmijao te odgovorio negativno.

Međutim, upravo u tom ugostiteljskom protupitanju leži i sukus problema, koji glasi da je uistinu malo kojem ugostitelju, unatoč značajnim pogodnostima koji im se nude, stalo raditi zimi. Očito, neisplativo je.

Govorila je o ovoj tematici i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić uz predstavljanje Good Food Festivala Dubrovnik. Kazala je ona tako kako je bilo žalbi da nema zimskih letova, dodajući da sad oni konačno i postoje, naznačivši između ostalog i kroz prizmu rada ugostiteljskih objekata zimi kako je na ugostiteljima hoće li to iskoristiti.

Stoga, Dubrovnik se očito nalazi na određenoj prekretnici po pitanju dodatnog disperziranja putnika kroz 365 dana u godini, pitanje je samo hoće li tu ideju moći pratiti i građani, u ovom slučaju poduzetnici, odnosno dubrovački ugostitelji. Na to pitanje odgovor će stići tako već ove zime.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250