Utorak, 09 Listopad 2018 12:50

Evo tko će sve nastupiti uz Dubrovački zimski festival

Poznat je cijeli glazbeni program ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala. Tako će 1. prosinca, uz otvaranje Festivala nastupiti Petar Grašo, a 6. prosinca na Dan dubrovačkih branitelja nastupit će rock sastav Prljavo kazalište.

Također, Soul Fingers će nastupiti 8. prosinca, Detour 15. prosinca, Hladno pivo 21. prosinca, a Željko Bebek 26. prosinca. U samoj završnici 2018., program dočeka Nove godine na Stradunu organiziran u suradnji sa Star Produkcijom, donosi 29. prosinca atraktivni bend The Gypsy Kings sa svojim specifičnim glazbenim izričajem. Sljedeću večer, 30. prosinca popularne rock balade na Stradunu izvest će Opća opasnost. Podsjetimo, u novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti izvođači Nina Badrić i Toni Cetinski.

Na radost dubrovačke dječice, ovogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti mlada pjevačica Mia Negovetić i Super cover band.

Prvog dana 2019., Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistica Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert u podne na Stradunu, a posjetitelji će uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Prvu večer nove godine, začinit će pjesmom 1. siječnja na Stradunu klapa Rišpet.

Osim glavnog glazbenog programa na velikoj pozornici na Stradunu, kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Prvi put organiziran na taj način prošle godine, veliki Dubrovački božićni koncert priredit će 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijski orkestar, koji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić kojeg Dubrovčani pamte po nastupu na otvorenju 66. Dubrovačkih ljetnih igara kada je izveo ariju Nessun dorma uz Slovensku filharmoniju te sopranistica novije generacije Martina Zadro.

Tradicionalno, na radost najmlađih, u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika održat će se Božićna bajka 16. prosinca, kada će biti podijeljeno više od tisuću poklona, a sladokusce će razveseliti humanitarni Torta Party 8. prosinca na Stradunu.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250