Utorak, 09 Listopad 2018 21:28

Nikolina Farčić (Ceh ugostiteljstva i turizma): Spremni smo preuzeti suodgovornost zbog onečišćenja kanalizacijskog sustava

Nakon održanog sastanka s gradonačelnikom, pročelnicima, direktorima komunalnih društava, možemo zaključiti da zajedno s Gradom napredujemo u sve kvalitetnijem komuniciranju što je zasigurno preduvjet dobre suradnje. Praksu sastajanja prije i poslije sezone treba svakako nastaviti. – piše u današnjem priopćenju pročelnice Ceha za ugostiteljstvo i turizam Udruženja obrtnika Dubrovnik Nikoline Farčić.

„Na primjedbe o onečišćenjima kanalizacijskog sustava spremni smo preuzeti suodgovornost kao i pokazati dobru volju i suradnju da, nakon finaliziranog čišćenja , reinvestiramo u najbolje moguće mastolovce i sustav zajedno sa sugrađanima održavamo čistim i protočnim. Neosporna je činjenica da, kako je naglašeno i na sastanku, 98% ugostiteljskih objekata ima mastolovce, drži se komunalnog reda i uredno podmiruje svoje obaveze, što je bitno i za funkcioniranje i poslovanje  Grada.“ – stoji u priopćenju.

Nikolina Farčić zadovoljna je i suradnjom s aktualnom gradskom upravom pa tako piše:
„Nakon zaista dugog niza godina i raznih gradskih administracija,  nakon čestog neuvažavanja argumentacije vezane uz zimsko poslovanje, moramo naglasiti i pozdraviti razumijevanje Grada i partnerski odnos prema ugostiteljima koji je rezultirao odlukom da se, za one koji rade zimi, ukine plaćanje najma javne površine. S obzirom na cijene iste to je bitna stavka, pa tako i bitno rasterećenje koje će zasigurno mnogi iskoristiti te biti dio zimske gastro ponude grada. Tu je i marketinška potpora Turističke zajednice svim restoranima koji će biti dio zimskog gastro kalendara, a koji imaju uvjete za rad u unutrašnjim prostorima. Nadamo se da će tjednih 19 letova iz 7 raznih evropskih destinacija rezultirati, naporima Turističke zajednice i turističkih agencija, velikim brojem zimskih dolazaka koji ce opravdati izazov poslovanja u zimskom periodu.

Suradnja s komunalnim društvom Čistoća jedna je od najboljih primjera dobre prakse, međutim u kontekstu povećanja cijena čeka nas još prilagodba u smislu odvajanja otpada.“

„U odluci o reklamiranju postoji prostor za pregovore, odnosno u okviru natječaja za urbanu opremu, planiramo dogovore sa svim drugim djelatnostima (trgovina, agencije) koje imaju potrebu reklamiranja kako bi odluke i rješenja bili dobri i održivi, a urbana oprema primjerena Gradu i funkcionalna u kontekstu poslovanja. Suglasnost oko produljenja  trajanja Ugovora o najmu za javne površine postigli smo u dosadašnjim razgovorima, imamo podršku  gradonačelnika, te ćemo sve formalizirati do isteka 2019.godine. Ususret mjesecu gastronomskih događanja nadamo se da ćemo puno naših sugrađana vidjeti u našim objektima  u sklopu Good Food festivala i na Trpezi na Stradunu koja je, kao i uvijek, prilika pomoći našim sugrađanima.“ – piše na kraju priopćenja pročelnice Ceha za ugostiteljstvo i turizam Nikoline Farčić.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250