Srijeda, 10 Listopad 2018 19:49

Još uvijek ništa od natječaja za novog ravnatelja/icu UGD; predsjednica UV objašnjava zašto

Iako se smatralo da će na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik biti raspisan natječaj za novog ravnatelja/icu ove ustanove u kulturi, do toga ipak nije došlo. Više o razlozima zašto za portal Dubrovnikpress.hr objasnila je predsjednica Upravnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik Katja Bakija.

- Sjednica je održana jučer, na dnevnom redu je bila odluka o raspisivanju natječaja za novu čelnu osobu UGD što je naša obaveza kao muzejskog vijeća prema Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, ali i odluka o izmjenama i dopunama Statuta Umjetničke galerije Dubrovnik, koji se treba uskladiti s izmijenjenim Zakonom o muzejima. Nijedna ni druga odluka nije donesena. - rekla je Bakija.

- Naime, na sugestiju pravnika uvidjeli smo na koji način pripremiti, iščistiti tekst Statuta, budući da i natječaj mora biti u skladu s novim Zakonom. To ćemo napraviti u najskorije vrijeme te očekujem da ćemo se ponovo sastati sljedećeg tjedna kad ćemo dakle uz izmijenjeni Statut raspisati i natječaj za ravnatelja/icu. - objasnila je predsjednica UV Umjetničke galerije Dubrovnik Katja Bakija.

Podsjetimo, raspisivanje natječaja očekuje se nakon što je Visoki upravni sud poništio odluku Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o imenovanju Marina Ivanovića ravnateljem Umjetničke galerije Dubrovnik koja datira iz prosinca 2016. godine. Stoga, na sjednici Gradskog vijeća u srpnju Ivanović je imenovan vršiteljem dužnosti ove dubrovačke ustanove u kulturi.

Inače, presuda je donesena temeljem žalbe nekadašnje ravnateljice UGD Vesne Delić Gozze na prvostupanjsku odluku Upravnog suda u Splitu. Visoki upravni sud utvrdio je da je većinu iskustva Ivanović tada prikupio prije nego je stekao potrebnu stručnu spremu.

Vedran Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250