Petak, 12 Listopad 2018 10:08

U ponedjeljak počinju radovi na odvodnji u Vukovarskoj; evo kako će se regulirati promet

Radovi na izgradnji II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice i na sanaciji dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda počinju u ponedjeljak.

Kako bi se što manje remetilo funkcioniranje brojnih institucija, čija su sjedišta smještena na ovom potezu, ali i osiguralo što nesmetanije odvijanje prometa sami radovi bit će podijeljeni u tri podfaze.
PPR Vukovarska I podfaza 1 page 001"Za vrijeme izvođenja prve podfaze, od 15. listopada do 5. studenog primjenjivat će se privremena prometna regulacija, i to:

U Vukovarskoj ulici, od spojnice pored Raiffeisen banke pa do spojnice Ulice dr. Ante Starčevića i Vukovarske, pored Atlant centra, prometovat će se samo jednim, sjevernim, odnosno desnim trakom.
Spojna cesta između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića (pored Atlant centra) postaje jednosmjerna, i to s jednim izlaskom u smjeru zapada, odnosno zadržava se postojeći smjer prometa u prometnom traku uz zgradu Atlant centra.

Spojna cesta između Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića pored Raiffeisen banke pretvara se u slijepu prometnicu koja sad postaje dvosmjerna, uz zabranu prometovanja za teretna vozila, osim za vozila gradilišta.
Postojeća autobusna stanica ispred Tommy centra premješta se na poziciju niže u Vukovarskoj ulici, odnosno u neposrednoj blizini ulaza u bivšu „Remizu“.

Postojeći semafor kao i pješački prijelaz ispred Tommy centra u Vukovarskoj ulici se ukida, a novi pješački prijelaz postavit će se kod Atlant centra.

Javni parking ispred bazena se zadržava, ali se mijenja ulaz/izlaz s parkinga. Tako će se u prvoj podfazi izvođenja radova postojeći ulaz parkinga zatvoriti, a novi ulaz će se osigurati preko rampe parkinga OTP banke koji će na taj način sporednom prometnicom između OTP banke i bazena biti povezani, uz napomenu da parking ispred banke i dalje ostaje privatni, a ne javni.

Molimo sve sudionike u prometu i cijenjene građane da se kretanje prilagode privremenoj prometnoj regulaciji, kao i za razumijevanje i strpljenje jer se radi o važnoj investiciji čije izvođenje je, zbog položaja prometnice u samom poslovnom središtu, iznimno zahtjevno.

O drugim podfazama izgradnje javnost će biti pravovremeno obaviještena". - piše u priopćenju gradske uprave.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250