Nikolina Metković

"To su priče", odgovorila je Jelka Tepšić novinaru portala Dubrovnikpress.hr kad je prije mjesec dana upitana je li ona kandidatkinja za zamjenicu HDZ-ova gradonačelničkog kandidata Mata Frankovića.

Mjesec dana poslije "priče" portala Dubrovnikpress.hr potvrđene su predstavljanjem HDZ-ovih kandidata za Frankovićeve zamjenike.

Jelka Tepšić tako je zapravo svoju političku karijeru počela, kako bi se to u HDZ-u popularno reče, govorenjem neistina. Kako joj onda vjerovati da bi kao zamjeica gradonačelnika govorila istinu?! Nikako.

A ono što je ona nazvala "pričom" kada je Dubrovnikpress.hr o tome pisao, a što se pokazalo točnim, nije baš najbolje sjelo dijelu HDZ-ova članstva. Da u HDZ-u već duže vrijeme vlada nezadovoljstvo Frankovićevom voljom da za svoju zamjenicu predloži Jelku Tepšić, potvrdio je za portal Dubrovnikpress.hr jedan viskopozicinirani HDZ-ovac želeći ostati anoniman.

- Jelka Tepšić je nestranačka osoba, a HDZ u Dubrovniku ima kvalitetnijih i sposobnijih članova od Jelke Tepšić kojima je trebao biti ponuđen resor društvenih djelatnosti. Članstvo nije zadovoljno jer ulaženjem u nestranački korpus Franković prema javnosti projicira sliku slabog i podkapacitiranog HDZ-a. - kazao je izvor iz HDZ-a.  

Ipak, nije nemoguće da će i Tepšić, ukoliko HDZ dobije gradonačelnika Dubrovnika, u određenom trenutku posegnuti za članskom iskaznicom HDZ-a.

Inače, ona je istaknula kako će sve svoje znanje, iskustvo i kreativnost usmjeriti kako bi služila građanima Dubrovnika. Navela je i kako vjeruje da je kroz svoju karijeru dokazala profesionalne i ljudske kvalitete.

Ipak, kao PR-ovka u Turističkoj zajednici Grada i nije se pretjerano proslavila s priopćenjima koja odašilje medijima, a koja su gotovo u pravilu ispod PR standarda. No, to tako obično biva kad se PR-om bavi netko tko mu nije vičan, što profesorica španjolskog jezika svakako nije.

Nije se Tepšić proslavila ni kao direktorica Turističke zajednice, osim ako se uspjehom ne smatra torta ili pipun party. No, vođenje Grada nije "party", to je težak posao za koji Jelka Tepšić ne izgleda sposobna.

Otkad je Mostov kandidat za gradonačelnika Maro Kristić na konferenciji za novinare ogolio svoj privatni život, političke stranke spremajući se za lokalne izbore vješto su se u predkampanji poslužile upravo Kristićevim privatnim životom. Nije to ni čudno jer Kristić im ga je sam servirao.

Tako se neki od političara gotovo redom natječu koji će Kristiću putem priopćenja izraziti što jaču i upečatljiviju podršku kako bi se dodvorili biračima kao nekakve moralne vertikale. Dok neki od kandidata tako naglašavaju kako privatni život nije i ne smije biti predmet kampanje, političku lopticu vješto prebacuju u nečije tuđe dvorište, ističući kako su pojedinci spremni na sve ne bi li sačuvali svoje političke pozicije.

I dok oni tako aludiraju kako su pojedini politički akteri podmetnuli Kristiću, ne usude se razotkriti identitet tih aktera. No, zapravo ga ni ne mogu razotkriti jer je Kristić bio taj koji je sam sebe razotrkio. Nisu to učinili njegovi politički takmaci.

Kristićeva konferencija za novinare na koju je doveo tajanstvenu Mateu K. da novinarima kaže kako Kristiću nije rodila izvanbračno dijete nije još ni završila, a SDP-ova kandidatkinja Tatjana Šimac Bonačić požurila se na svom Facebook profilu izraziti podršku Kristiću. Također je navela kako se na lokalnim izborima treba natjecati idejama i projektima.

Na natjecanje idejama, programima i vizijama poziva u priopćenju i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković. Kristićevu privatnu situaciju i on stavlja u kontekst politike i nadolazećih lokalnih izbora pa ističe kako "metoda razračunavanja s političkim oponentima, zorno vidljiva u slučaju saborskog zastupnika Mara Kristića, pokazuje na što su sve spremni pojedinci kako bi sačuvali političke pozicije i s njima vezane privilegije".

"Nedopustivo je i ničim opravdano ulaženje u privatne živote političkih konkurenata", navodi između ostalog Franković koji nije želio detaljnije komentirati svoje priopćenje. Naime, na poziv portala Dubrovnikpress.hr da objasni na koje to političke aktere misli, odnosno tko to podmeće Maru Kristiću, Franković je odgvorio kako nema komentara, odnosno kako je sve rekao u priopćenju.

A u priopćenju nije rekao ama baš ništa. Franković nema hrabrosti, kao što je nije imao ni Kristić, konkretno prozvati one koji mu kao podmeću, ako su već toliko sigurni u to da je riječ o političkom podmetanju.

Netom što je objavila kandidaturu za načelnicu Općine Konavle Anita Ruso Glasnović odaslala je i prvo predizborno priopćenje za javnost u kojem navodi kako će joj kao budućoj načelnici prvi i najvažniji zadatak biti da učini sve  kako bi pokrenula i dovršila izgradnju škole i vrtića u Cavtatu. Ruso Glasnović smatra kako zgrada Općine koja je trenutno u izgradnji nije i ne može biti prioritetni projekt. Stoga je obećala da će u novu zgradu Općine privremeno useliti vrtić i osnovnu školu te odmah početi izgradnju oronule škole i vrtića.

Aktualni zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić, inače HDZ-ov kandidat za konavoskog načelnika za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo je kako je Općina Konavle jedna od rijetkih općina koja itekako vodi računa o izgradnji novih vrtićkih i školskih objekata.

- Zaista ne znam što bih komentirao jer teško je dati smislen odgovor na priopćenje u kojem SDP-ova kandidaktinja za načelnicu Općine Anita Ruso Glasnović obećava izgradnju nove škole i vrtića u Cavtatu te njihovo privremeno premještanje u novu zgradu Općine. - kazao je Lasić.

- Općina Konavle itekako skrbi i vodi računa o vrtićkoj i školskoj djeci, o objektima u kojima djeca svakodnevno borave. Škola i vrtić u Cavtatu bili bi davno izgrađeni da su oni u čijoj je to nadležnosti odradili svoj posao. No, unatoč svemu Općina itekako radi na realizaciji tog projekta. Novu školu i vrtić u Cavtatu imali smo namjeru graditi na novoj lokaciji, no zaustavili su nas imovinsko-pravni odnosi. Potom smo donijeli odluku da ćemo novu školu i vrtić graditi na staroj lokaciji i od tog projekta ne odustajemo. Rekonstrukcija vrtića na Grudi najbolje pokazuje koliko Općina vodi računa o mladim naraštajima. Za taj projekt imamo spremnu svu dokumentaciju, kao i građevinsku dozvolu. Sve je spremno za nadogradnju.- rekao je Lasić.

I dok Ruso Glasnović u svom priopćenju šalje cijelu foto galeriju škole i vrtića u Cavtatu, Lasić joj uzvraća da drugi put izađe s projektom kojega može realizirati.

- Tužno je da se SDP-ova kandidatkinja u ovo predizborno vrijeme u Općini koja je jedna od najuspješnijih u zemlji bavi jeftinim spinovima ne bi li zadobila povjerenje birača. Otud i cijeli taj foto session koji je nastao oko škole u Cavtatu. Nije napravila foto session nečega što je odlično odrađeno, a puno je takvih projekata u Konavlima. Ipak, predizborno je vrijeme, ne treba se čuditi potezima SDP-ove kandidatkinje. Bit će toga još.- rekao je HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Konavle Božo Lasić.

Ako ste mislili da ću se povući zbog vaših gnjusnih laži, niste uspjeli, kazao je Mostov kandidat za gradonačelnika Maro Kristić na konferenciji koju je organizirao za njemu naklonjene medije, a koju je sazvao kako bi opovrgao aluzije po društvenim mrežama da je napravio izvanbračno dijete. Nije poznato kome se obratio, jer nije želio otkriti, iako tvrdi da zna o kome je riječ, tko stoji iza lažnih profila na društvenim mrežama.

I žena, koju su probrani mediji, koje je Kristić odlučio pozvati, naveli kao Mateu K. poduprla ga je na toj konferenciji za probrane. Naglasila je kako nije rodila dijete Maru Kristiću. Kristićeva supruga Lucijana nije bila na konferenciji za novinare, ali se javnosti obratila putem pisma, u kojem ga podupire.

Nije nikakvo čudo ako netko ima ljubavnicu ili ljubavnika, pa ni ako se pri tome dogodi da se neplanirano napravi dijete. No, ne događa se svaki dan da netko zbog takvog trača na društvenim mrežama, koji se dijeli preko lažnih profila, a što je nažalost za javne osobe postalo svakodnevno, na što se malo tko od njih osvrće, u biti na kraju sam ugrozi svoju obitelj.

Naime, upravo to uradio je Maro Kristić. Od trača na društevnim mrežama koje je netko shvaćao ozbiljno, netko neozbiljno, no većina koja je to uopće vidjela na to zapravo nije ni obraćala veliku pažnju, a vjerojatno mnogi nisu ni razumijeli aluzije, kao ni koja je djevojka upletena u priču, Kristić je stvorio sam sebi aferu i otvorio mogućnost da se javnost bavi njegovim privatnim životom i obitelji, kao i životom djevojke navedene kao Matea K.   

Javnost inače ima pravo znati od kakvih je moralnih atoma satkan svaki saborski zastupnik i gradonačelnički kandidat pa ne bi bilo čudno ni da su se mediji bavili tračem s društvenih mreža. No, koliko je poznato, niti jedan medij nije se bavio time ima li Kristić ljubavnicu i izvanbračno dijete ili nema, a on je sazivanjem konferencije za probrane medije probudio znatiželju javnosti.

Inače, na konferenciji za medije, probrani novinari nisu čak ništa ni pitali niti su fotografirali djevojku navedenu kao Matea K. Zato su bili i probrani, da ništa ne pitaju.

Teško je inače uopće pronaći medijski eksponiranu osobu poput Mara Kristića, a da ne postoji trač na društvenim mrežama o ljubavnici i "nezakonitoj" djeci. No, tko to još shvaća ozbiljno, a kamoli saziva konferencije za medije.

Možda to ne shvaća ozbiljno ni Maro Kristić, ali nakon što mu nije uspio jadni pokušaj da bušenje guma na automobilu prikaže kao politički motiviran čin, trač o ljubavnici i izvanbračnom djetetu poslužio mu je da ispadne žrtva.

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle usvojen je godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2016. godinu, a tom prigodom bilo je riječi o pripremama Općine oko uvođenja porezna na nekretnine, ali i kapitalnim projektima koji se tek trebaju realizirati.

Projekt za nadogradnju Dječjeg vrtića na Grudi već je izrađen, prikupljena je sva potrebna dokumentacija, kao i građevinska dozvola. Novi vrtić i škola u Cavtatu gradit će se na sadašnjoj lokaciji. Radovi bi trebali započeti krajem 2018. godine. Spreman je i projekt izgradnje vatrogasnog doma koji će se graditi na Grudi.

Kad je u pitanju porez na nekretnine, Općinsko vijeće, vjerojatno u novom sazivu, morat će donijeti posebnu odluku kojom će se urediti pitanja oko utvrđivanja poreza na nekretnine. Prema toj odluci razrezat će se porez na nekretnine. Parametri za uvođenje poreza na nekretnine bit će sadašnji registar obveznika komunalne naknade.

Crpne stanice, vodopskrbna mreža, trafostanice, sva je infrastruktura i suprastruktura u Gornjim selima davno izgrađena. No, stanovnici Mrčeva, Mravinjca i Riđice još će se izgleda načekati dok voda poteče iz njihovih rubineta. Kako stvari stoje, čekat će barem dok ne prođu lokalni izbori, govori donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić za portal Dubrovnikpress.hr, jer, kaže on, pojedinci, konkretno Lukša Matušić iz DDS-a koji je koordinator za razvoj i pristup mreži, uz utjecaj kandidata HDZ-a za gradonačelnika Mata Frankovićam, koče projekt.

Naime, za puštanje vode u Gornjim selima sve je spremno osim HEP-ove trafostanice, odnosno spremna je i ona, ali ne može biti puštena u rad dok ne dobije uporabnu dozvolu.
heptrafogsNo, puštanje vode u Gornjim selima nije jedini projekt čiju realizaciju, kaže Vlahušić, koče iz HEP-a. Zbog HEP-a je na čekanju i puštanje u rad kanalizacije u Malom Zatonu.

- U Gornjim selima su svi radovi oko izgradnje vodoopskrbnog sustava završeni. Stanovnici tog područja ne mogu dobiti vodu jer Lukša Matušić iz DDS-a, koji je ujedno i koordinator za razvoj i pristup mreži, te Mato Franković ne žele da stanovnici Mrčeva, Mravinjca i Riđice dobiju vodu prije izbora. Kako voda ne bi potekla prije izbora, zabranili su HEP-u preko svojih političkih veza da se izda uporabna dozvola za trafostanicu. Dakle, puštanje vode u Gornjim selima isključivo ovisi o puštanju u rad HEP-ove trafostanice. - kazao je Vlahušić.

Osim vode u Gornjim selima, iz HEP-a navodno koče i puštanje u rad kanalizacijske mreže u Malom Zatonu. Iako su radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava u tom mjestu također završeni iz HEP-a još nisu "pustili struju" crpnoj stanici bez koje kanalizacijski sustav ne može raditi.
mzatonkanaProblema s HEP-om Vodovod ima i kad je u pitanju izgradnja pročistača za vodu. Naime, kako doznaje portal Dubrovnikpress.hr, iako je Vodovod sve radove HEP-u odavno platio, iz HEP-a ne žele pustiti da kabel od struje prođe makadamskim putem koji bi trebao biti asfaltiran narednih dana. Riječ je o pristupnom putu prema lokaciji na kojoj je u tijeku izgradnja pročistača.
matushepLukša Matušić govori pak kako o opstrukcijama nema govora.
- Ja ne opstruiram ništa, to su gluposti, ali nisam ovlašten davati izjave kad je riječ o HEP-u. - kazao je Matušić.

Inače, u Gornjim selima podneseno je 39 zahtjeva za priključenje na vodovodnu mrežu, dok je u Malom Zatonu podneseno 60 zahtjeva za priključenje na kanalizacijsku mrežu.

Trgovačko društvo Čistoća i zelenilo Konavle dobilo je suglasnost od konavoskog Općinskog vijeća za kreditno zaduženje kod OTP banke radi izgradnje poslovno trgovačke zgrade u Cavtatu. Kredit na iznos od 11 milijuna kuna Općina će otplatiti u roku od dvije godine.

I dok se Čistoća i zelenilo Konavle kreditno zadužuju, vijećnika HNS-a Joza Koprivcu zanimalo je kad će ta tvrtka dobiti direktora budući da je još uvijek predstavlja prokurist Marko Glavić.

- Kada će biti raspisan natječaj za direktora tvrtke Čistoća i zelenilo Konavle koju još uvijek predstavlja prokurist? - pitao je Koprivica.

Zamjenik općinskog načelnika Božo Lasić odgovorio mu je kako trenutno nema smisla raspisivati natječaj.

- Natječaj za imenovanje direktora ćemo raspisati poslije izbora. Marko inače jako dobro obavlja svoj posao pa mislim da nema razloga zasad raspisivati natječaj. - kazao je Lasić.

Inače, na sjednici je usvojen prijedlog odluke o povećanju temeljnog kapitala trgovačkog društva Konavosko komunalno društvo d.o.o. Čilipi. Naime, temeljni kapital navedenog društva do sada je iznosio 57,6 milijuna kuna. Povećanjem od 20,2 milijuna kuna, temeljni kapital Konavoskog komunalnog društva iznosit će nepunih 80 milijuna kuna. Od  unesenih 20,2 milijuna kuna temeljnog kapitala, 10.7 milijuna kuna odnosi se na tražbine dok 9,4 milijuna kuna otpada na unos prava vlasništva komunalnih vodnih građevina.

Riječ je o sredstvima koje je Općina, kao jedini osnivač Konavoskog komunalnog društva ulagala u izgradnju vodnih građevina na vodoopskrbnom sustavu Vodovađa te podsustavima Konavoska brda i Crnjegovina-Zastolje-Dobruša.

Vijećnica HSS-a Jele Butijer Gleđ upozorila je na sjednici Općinskog vijeća općine Konavle svoje kolege da bez obzira na podijeljenost u predizborno vrijeme ipak pokušaju dati odgovore na nekoliko ključnih pitanja važnih za Općinu. No, kako je to vjerojatno bila posljednja sjednica konavoskog Općinskog vijeća, većina predvođena HDZ-om, primjedbe Butijer Gleđ ne samo da nije „doživjela“, već su joj nije dopušteno niti da ih iznese do kraja. Ipak, Butijer Gleđ uspjela je barem djelomično kazati što želi.

- Već dva, tri mjeseca i načelnik i njegov zamjenik nalaze u predizbornoj kampanji koja na trenutke djeluje zaista ružno. Nije to dobro jer već duže vrijeme imamo vlast koja zapravo ne funkcionira, a u proračunu za 2017. planirano je 11,5 milijuna kuna prihoda od europskih projekata i sve je to upitno jer se ne zna jesu li aplikacije i projektna dokumentacija zaista pripremljeni. Tko posljednjih mjeseci u Općini donosi odluke i tko je kome odgovoran? - pitala je Jele Butijer Gleđ, istaknuvši kako je cijela situacija čudna i nejasna.

Dodala je kako je prihod od prodaje nekretnina u 2016. godini iznosio nešto više od 444 tisuće kuna dok je u 2017. planiran na 6,3 milijuna kuna.

- Veliki je to nesrazmjer u prihodima pa nije jasno što se to planira prodati. Zamolila bih da nas se s tim planovima upozna jer su nekretnine za Konavle iznimno važno pitanje. Stoga bih bez obzira na opcije i frakcije u ovom Općinskom vijeću apelirala da spustimo loptu na zemlju i sve podijele ostavimo izvan ove Vijećnice jer previše je važnih pitanja za budućnost Konavala koja su predugo u drugom planu zbog parcijalnih političkih interesa. Postoje strateški važna pitanja za budućnost Konavala oko kojih se moramo usuglasiti. - apelirala je Butijer Gleđ.

No, njezin apel nije naišao na odaziv kolega u Vijećnici. Ne samo da joj nisu dozvoli da završi svoje izlaganje već je ostala uskraćena i u odgovorima na pitanja koja je postavila. Očito je većini u Vijeću bilo važno što prije okončati sjednicu, budući da je prema izjavama predsjednika Vijeća Iva Simovića Crnog bila posljednja u aktualnom sazivu.

HDZ-ova većina u konavoskom Općinskom vijeću prihvatila je Zaključak o dodjeli suglasnosti za dohranu plaže Pasjača, no problem je što nitko ne zna koliko će to koštati, što je na sjednici istaknuo i načelnik Općine Konavle Luka Korda nazvavši ovaj zaključak HDZ-ovom predizbornom patkom.    

Naime, u aktu uistinu nije naveden iznos novčanih sredstava s kojima bi Vijeće i Mjesni odbor Popovići radili tzv. dohranu plaže. Kako u aktu nije predviđen iznos planiranih sredstava, načelnik Općine Konavle Luka Korda, kazavši kako nije riječ o nikakvoj dohrani, jer, kako je on to slikovito usporedio, plaža nije pomadora da se dohranjuje, nego je riječ o nasipanju, usprotivo se njegovu usvajanju. Predložio je da se osiguraju sredstva i za nasipanje svih ugroženih konavoskih plaža, kojih, kazao je, ima poprilično. Podržala ga je i oporba. No, akte je usvojen od strane HDZ-ove većine u tamošnjem Vijeću.

Kordu je zanimalo kako se došlo do zaključka da se Općina obvezuje nasipati svaki put kad more odnese dio plaže te je istaknuo kako nema troškovnika i da se ne zna koliko će to trajati i koliko će koštati.

- Ovo je predizborna patka. - zaključio je načelnik Općine Konavle Luka Korda.

Odgovor od HDZ-a na pitanje koliko će tzv. dohrana plaže koštati, odnosno koliko se za tu namjenu planira općinskih sredstava, nije dobio. Tek se moglo čuti kako će se plaža nasipati u skladu s mogućnostima.

Ipak i među HDZ-ovcima je bilo onih koji su podržali Kordu. Vijećnik Zdravko Cvjetković ustvrdio je kako je Korda u pravu.

- Načelnik je u pravu, šilok sve raznene. On samo govori da definiramo s koliko ćemo sredstava raditi dohranu. A Pasjaču nikad nećete dohranit ako ne obalite brdo eksplozivom. - kazao je Cvetković.

Inače, u HDZ-ovu prijedlogu navodi se kako zaključkom Općina Konavle dodjeljuje suglasnost za odlaganje čistog, kamenog usitnjenog materijala na plaži Pasjača-Popovići, a u svrhu dohrane plaže te vraćanja u prvobitno stanje. Također se navodi kako će Općina Konavle ovim Zaključkom izravno ili putem Mjesnog odbora Popovići izvesti predmetnu dohranu putem odabranog izvođača sukladno zakonskim odredbama.

Pasjača inače nije prirodna plaža. Nastala je sredinom pedesetih godina kada se materijal od probijanja tunela od Konavoskog polja prema Popovićima, odnosno Pasjači, bacao u more. Plaža do koje je put bio poznat samo Konavljanima, postala je iznimno popularna razvojem društvenih mreža i interent portala pa posljednjih godina na njezinu žalu ima sve manje mjesta za Konavljane.

Plaži podno Konavoskih stijena izloženoj otvorenom moru i vremenskim prilikama, itekako treba posvetiti pozornost, odnosno ne dozvoliti njezino nestajanje, a inače je predviđena i izgradnja lukobrana koji bi riješio mnoge probleme, no o tome se na Općinskom vijeću nije govorilo.

Načelnik Općine Konavle Luka Korda stavio je veto na odluku HDZ-ove većine u Općinskom vijeću da se temeljem raspisanog javnog natječaja poslovi održavanja nerazvrstanih cesta u iznosu od 1,1 milijun kuna bez PDV-a, odnosno gotovo 1,3 milijuna kuna s PDV-om, na području Konavala dodijele Dubrovnik cestama.

Načelnik Luka Korda istaknuo je kako je za ovu namjenu Općina predvidjela milijun kuna, te da smatra kako je natječaj namješten. Kordu je podržala i oporba. No, prema prijedlogu HDZ-a, čijim članovima nije smetalo što je ponuda Dubrovnik cesta veća od predviđenih sredstava, a koji u konavoskom Općinskom vijeću imaju većinu, ipak je izglasana provedba natječaja prema kojemu će poslovi biti dodijeljeni Dubrovnik cestama.

- Objavit natječaj u Dubrovačkom listu, kojega ne znam baš koliko ljudi čita, samo objavit takav natječaj... - kazao je Korda aludiravši kako natječajni uvjeti nisu došli do većeg dijela zainteresiranih.

Njegov zamjenik i protukandidat za načelnika Općine Božo Lasić replicirao je Kordi kako je natječaj objavljen na stranicama Općine. No, Korda mu je odgovorio kako ga je trebalo staviti i u Narodne novine.

Sumnjajući kako je HDZ natječaj namjestio Dubrovnik cestama, Korda je na odluku stavio veto.

Nakon što su neki od oporbenih vijećnika istaknuli kako u materijalima nemaju priložen ugovor između Općine i Dubrovnik cesta, iz HDZ-a im je obrazloženo kako nema potrebe da se u materijale stavlja ugovor koji još nije potpisan.

Vijećnica DDS-a Vilma Kosović predložila je da se odluka kojom se poslovi održavanja konavoskih nerazvrstanih cesta dodijele Dubrovnik cestama skine s dnevnoga reda.  Vijećnik HNS-a Jozo Koprivica također je podržao Kordu, istaknuvši kako odluku treba skinuti s dnevnoga reda i raspisati novi natječaj.

Kordin zamjenik Božo Lasić, istaknuo je kako nema saznanja da je natječaj namješten. Vijećniku Koprivici dobacio je kako mu je drago što podržava načelnika.

- Jako sam sretan Jozo da si i ti jednom na strani načelnika.

Glasalo se o dva prijedloga, o poništenju natječaja, koji nije dobio potrebnu većinu, i HDZ-ovu prijedlogu da se posao dodijeli Dubrovnik cestama koji je prihvaćen.

Korda je HDZ-ovce još jednom upozorio kako je na odluku stavio veto.

- Ja sam stavio veto i ovo neće na ovome završiti.- upozorio je HDZ-ovce Korda.

Najzanimljiviji dio rasprave sa sjednice o ovom natječaju pogledajte u prilogu.

Stranica 1 od 21

frendy250

fabrio250

ad250

libertas250

aerodrom250

kinoprogram250

cistoca250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250