lokrumdandr

dandr3

Nikolina Metković

Gradonačelnik Mato Franković, koji je ujedno i predsjednik Skupština trgovačkih društava u vlasništvu Grada, razriješio je dio dosadašnjih direktora i imenovao nove. Kao što je prethodno najavio na konferenciji za novinare u direktorske fotelje sjesti će mahom nova lica. U većini slučajeva radi se o ljudima koji su u tvrtkama koje će voditi bili zaposleni.

Donedavni direktor Vodovoda Valentin Dujmović netom nakon izbora novog je gradonačelnika još na kafi obavjestio da nema namjeru ostati u Vodovodu, odnosno da će na svoju funkciju podnijeti ostavku.

Na Dujmovićevo mjesto glavnog direktora, odnosno predsjednika Uprave Vodovoda imenovan je Lukša Matušić, još uvijek aktualni vijećnik DDS-a. Razriješen je i Pero Mišković, a za nove direktore imenovani su Zoran Ćosić i Vicko Begović, koji su inače zaposleni u Vodovodu.

Umjesto Nataše Gabričević Čistoću će voditi Marko Iveković, inače voditelj jednog od odjela unutar te tvrtke.

Libertas će voditi Ante Vojvodić koj je također zaposlenik tvrtke. Dosadašnji direktor Đuro Deranja uskoro odlazi u mirovinu.

Pred mirovinom je i dugogodišnji direktor Sanitata Niko Kapetanić kojeg je prethodni gradonačelnik Andro Vlahušić ostavio na mjestu savjetnika u Sanitatu. Na čelu tvrtke ostat će do umirovljenja.

U Pogrebnom poduzeću Boninovu, Domoupravi i Vrtlaru neće biti promjena na čelnim pozicijama. Tako će Boninovo i dalje voditi Zlatko Uršić, Domoupravu Konsuelo Končić, a Vrtlar Alma Majstorović.

Vojvodić, Iveković i Kapetanić imenovani su za direktore s mandatom od tek tri mjeseca, dok su ostali imenovani na redovni mandat koji traje četiri godine.

Srijeda, 21 Lipanj 2017 22:06

Konstituirano konavosko Općinsko vijeće

Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Konavle. Kao što je portal Dubrovnikpress.hr već pisao, za predsjednika tog konavoskog predstavničkog tijela jednoglasno je izabran Ivo Simović Crni (HDZ), a u novom sazivu konavosko će vijeće imati i potpredsjednika iz redova oporbe. Jednoglasno je izabrana i prva potpredsjednica Općinskog vijeća Općine Konavle Lucija Miljanić Macan (HSS) dok je za drugog potpredsjednika Vijeća, također jednoglasno, iz redova oporbe izabran Luko Šubašić (NL Konavle).

U Općinskom vijeću Općine Konavle prisegnulo je 15 vijećnika. Uz Iva Simovića, prisegnulo je i preostalih šest HDZ-ovih vijećnika Juraj Magud, Paula Janović, Pero Kapetanić, Mario Dimnić, Ivo Cvjetković i Vlaho Ljutić.

Za vijećnika su prisegnula i četiri vijećnika s s nezavisnih lista i to Vlaho Mihatović i Mislav Burđelez s Nezavisne liste Luke Korde te Luko Šubašić i Srđan Meštrović s Nezavisne liste Konavle.

Prisegnulo je i dvoje vijećnika HSS-a, Lucija Miljanić Macan i Vlaho Mujo. Dužnost vijećnika u novom sazivu Općinskog vijeća općine Konavle obnašat će i Ljubica Brailo (SDP) te Ivo Car (DDS).

Uz članove Mandatnog te odbora za izbor i imenovanja na konstitirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle izabrani su članovi Odbora za Statut i Poslovnik, Odbora za proračun i financije kao i Odbora za dodjelu javnih priznanja.

Inače, predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, koji je tu dužnost obnašao i u prošlom sazivu, istaknuo je kako se nada da će i sjednice Vijeća, koje će tek uslijediti, proteći u ugodnom tonu te da će vijećnicima jedina nit vodilja u njihovom radu biti interes konavoskog kraja.

Iako je na nedavno održanim lokalnim izbora osvojio vijećnički mandat, donedavni načelnik Općine Konavle Luka Korda za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo je kako je svoj mandat stavio u mirovanje. Umjesto njega za vijećnika će prisegnuti poznati cavtatski ugostitelj Mislav Burđelez, koji je se natjecao na Nezavisnoj listi Luke Korde.

- Mislav Burđelez itekako ima iskustvo u funkcioniranju Općinskog vijeća. On je svojevremeno obnašao dužnost predsjednika Vijeća. Inače, smatram da predsjednik Općinskog vijeća Općine Konavle treba biti iz Cavtata jer Cavtat je središte Općine. Ako žele raditi kako su obećali, vrijeme je da ovi koji su izabrani za predsjednika izaberu osobu iz Cavtata. - kazao je Korda.

Istaknuo je kako je svoj vijećnički mandat zamrznuo privremeno.

- Mislav Burđelez će za sada obnašati vijećničku dužnost, odnosno do onog trenutka dok ne vidimo kojim će putem krenuti naša nezavisna lista.- kazao je Korda.

Inače, uz Mislava Burđeleza za vijećnika u novom sazivu konavoskog Općinskog vijeća prisegnut će i Vlaho Mihatović koji je bio kandidat na Nezavisnoj listi Luke Korde za Općinsko vijeće i kandidat za zamjenika načelnika.

Zbog loših izbornih rezultata očekuje se da bi dubrovački SDP trebao bit raspušten kroz narednih nekoliko dana. No, Predsjedništvo SDP-a tek treba donijeti odluku hoće li raspustiti tijela stranke ili cijeli odbor, dakle i članstvo.

O raspuštanju dubrovačkog SDP-a te organizacije u Splitu i Slavonskom Brodu bilo je riječi na nedavnim Predsjednišva te stranke. No, u dublju se raspravu nije ulazilo, budući da se o raspuštanju organizacija razgovaralo tek pri kraju sjednice, odnosno svega desetak minuta.

Ipak, donesena je odluka da se na idućoj sjednici analiziraju izborni rezultati u Dubrovniku, Splitu i Slavonskom Brodu, a potom i donese odluka o raspuštanju navedenih organizacija.

No, odgovornost za izborni krah u Dubrovniku, Splitu i Slavonskom Brodu ne leži samo na vodstvu tih SDP-ovih organizacija. Odgovornost bi svakako na sebe trebao preuzeti i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, iako on to neće učiniti.

Naime, netom što je izabran za predsjednika SDP-a Bernardić je znao isticati kako će SDP-ovim organizacijama dati slobodu u donošenju odluka oko izbora kandidata i sastavljanja izbornih lista. No, to ipak nije učinio već je, konkretno u Dubrovniku, on i uža stranačka vrhuška s Iblera odredio tko će biti kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika.

Šimac Bonačić s Iblera su za kandidatkinju progurali na način da su Gradskom odboru predstavili namještenu anketu prema po kojoj ona ulazi u drugi krug, a prethodno su, obećavajući im raznorazne beneficije kupili u Gradskom odboru onoliko ruka koliko im je trebalo da kandidatura Šimac Bonačić dobije potporu.

Doduše, uz SDP-ovu vrhušku odgovornost za izborni krah u Dubrovniku snosi i predsjednik GO Mladen Gojun koji je cijelo vrijeme zastupao stav kako SDP na lokalne izbore treba izaći samostalno.

Dok središnjica SDP-a razmišlja hoće li u dubrovačkom odboru raspustiti stranačka tijela ili će raspustiti članstvo, posve je sigurno kako osim tijela treba raspustiti članstvo. No, vodstvo SDP-a teško će donijeti takvu odluku, odnosno nemaju namjeru donijeti ispravnu odluku jer budućnost dubrovačkog SDP-a i dalje kroje s izbornim gubitnicima lokalnih izbora u Dubrovniku koje pak štite mentori bliski Bernardiću, odnosno oni koji ga u SDP-u još drže na životu.

U prilog tome ide i činjenica da je već poznato kako će za SDP-ova povjerenika za Dubrovnik, nakon što odbor bude raspušten, biti imenovan Nikša Vukas, čovjek bez političkog integriteta, budući da je financijski direktor SDP-a. Baš je on po Dubrovniku uvjeravao SDP-ovce da podrže za kandidatkinju Šimac Bonačić, pokazujući im rezultate nevjerodostojne ankete. No, umjesto da snosi odgovornost bit će nagrađen funkcijom povjerenika.

Obitelj Nikole Vrankovića čija se kuća na Obodu nalazi na klizištu već je imala problema s potpornim zidom. No, ovaj put taj zid nije srušila kiša. Stradao je od radova koji se izvode na parceli do njihove kuće, a na kojoj dvojica investitora Danijel Sabljo i Ivan Primorac grade kuću za iznajmljivanje s bazenom i podzemnom garažom. Dok im je kuća popucana od obližnjih radova, supružnici Vranković već mjesec dana uzaludno pozivaju građevinsku inspekciju da izađe na teren.

- Već mjesec dana svakodnevno pozivam građevinsku inspektoricu u Dubrovniku da izađe na teren i ne mogu je dobiti na telefon. Da ja nju mogu dobiti otvoreno bih je pitala koliko novca treba staviti u kuvertu da izađe na teren i izvrši uvid u štetu koja je nastala na mojoj kući. - priča Branka VRanković.
vrankovicobod2- Kad netko odbaci štence cijela se Hrvatska digne na noge, ta vijest završi u svim medijima, a dok moja kuća klizi zbog obližnjih radova, nitko ne želi doći, niti jedan predstavnik nadležnih institucija, niti jedan inspektor, niti jedan novinar osim vas, a sve sam redakcije u Dubrovniku i šire zvala. - kazala je Branka Vranković

Njezin suprug Nikola Vranković nemoćan u pokušaju da zaštiti svoju imovinu iznosi detalje priče.
vrankovicobod6- Ne znam tko su ti ljudi i osobno mišljenje o njima nemam, ne poznajem ih, jedan je državljanin BiH, a drugi je s adresom u Austriji. Oni su isposlovali sve moguće papire legalno. Građevinsku dozvolu mi smo navodno primili 2016.godine i to sam ja slučajno saznao prošli mjesec u nadležnom Županijskom odjelu kod gospođe Snježane Blažević (savjetnica u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko – neretvanske županije, op.a.). Ona je rekla da se nemamo što žaliti jer smo potpisali da se slažemo s građevinskom dozvolom. Rekao sam joj da nismo potpisali ništa, a ona je ponovila da jesmo i da ona ima to crno na bijelo. Tražio sam da mi pokaže taj papir koji smo potpisali i pokazala mi je papir s navodnim potpisom moje supruge. No, to nije potpis moje supruge Branke jer se Branka Vranković potpisuje tiskanim slovima. Onaj koji je donio ovu plavu kovertu taj ju je i potpisao. Nije nam dostavljen ni sadržaj pisma kako bismo se mogli kasnije žaliti na izdano rješenje. - kazao je Nikola Vranković.
vrankovicobod7- Molio sam gospođu Blažević ako bi mogla da je u bilo kojem trenutku odvedem do moje kuće, da na terenu sama vidi što se događa. Odgovorila mi je "moj gosparu, nemam ja za to vremena, niti je to u opisu mog radnog mjesta". Što mi preostaje? - pita se očajni Nikola Vranković, koji ističe kako su zbog klizišta već imali problema sa potpornim zidom dugim 35 metara koji opasava njihovu obiteljsku kuću.
vrankovicobod3- Kad su vidjeli što su napravili, kad je zid pao pod pritiskom radova, zvali su lokalnog građevinara Mija Miletića, koji je radio na našem potpornom zidu. Bilo je tu desetak ljudi, neke čak i ne poznajem, i Mijo im je rekao kako je velika mogućnost pucanja zida. Zid je naravno poslije puknuo, ali se investitori na to nisu obazirali. Oko naše kuće su dva potoka koja su prekinuta i kad oni nabujaju uslijed obilnih kiša naš zid pada jer je kuća na klizištu. Kad je prvi put zid pao rekli su nam da je to zbog obilne kiše koja je padala u Hercegovini, a hidroelektrana nije mogla primiti svu tu količinu vode pa su je morali izbaciti, i kud će nego pokraj moje kuće. Mislili smo da je potres, kompletan zid je pao pred Božić 2007. - kazuje Nikola Vranković i prisjeća se kako se zid urušio prije nekoliko dana.
vrankovicobod4- Dok su oni nalijevali temelje palo je nešto kiše i zid je počeo padati. Oni su stavili nekakve mreže koje su trebale spriječiti urušavanje zida, ali u te mreže se skupljala odronjena zemlja. Bilo je negdje oko ponoća da sam izašao vanka vidjeti kakvo je stanje. Sve je bilo puno vode, dolje je bilo jezero, ali sam pošao leći. Kad negdje oko ure nešto počne tutnjati. Iskočili smo iz kreveta, misleći da je potres. Branka je u panici zaključavala vrata tri puta k'o da je Fort Knox. Kad smo izašli vanka zapuhnuo nas je miris svježe zemlje. Ode zid!- ispričao je Nikola.

- Susjed ih je još prije nekoliko dana upozorio kako je na zidu velika pukotina. Nadzorni inženjer je kazao kako je on to vidio i dodao da ne brinemo jer će oni to popraviti. - rekao je Nikola, dodavši kako od urušavanja zida svakodnevno zovu građevinsku inspektoricu da dođe na očevid. No, bezuspješno jer se ne javlja na telefonske pozive.
vrankovicobod8- Kontaktirali smo i resorno Ministarstvo gdje nam je rečeno da tražimo preispitivanje građevinske dozvole. Kako je Nikolina Kraljević (pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko – neretvanske županije, op.a.) mogla izdati građevinsku dozvolu za gradnju na klizištu, oko kojeg je potok? - pita se Nikola Vranković, dok njegova supruga Branka s nevjericom ističe kako ne zna kome se više obratiti ne bi li netko konačno izašao na teren, obustavio radove na obližnjoj parceli i izdao nalog za sanaciju njihova potpornog zida i obiteljske kuće koja puca pod silinom radova.
vrankovicobod5- Angažirali smo i odvjetnika. Pomogla nam je samo Općina Konavle, no novi načelnik Božo Lasić i ne može puno učiniti. Investitorima je produžio radove do 15. lipnja uz uvjet da u tom roku završe naš zid. No, oni su tek sanirali četiri metra od 35 metara zida. Ovim tempom oni to ne mogu završiti do 15. lipnja. Kuća nam je cijela popucala, prijeti nam urušavanje i nikoga to u ovoj zemlji nije briga. Bio je tu i komunalni redar, policija, svi su oni napravili zapisnike, ali naša kuća je i dalje ugrožena. Ako padne kiša sve će se profundat. Na rubu smo očaja. Zvala sam neki dan ponovno gospođu Blažević i rekla sam joj da ću tražiti reviziju građevinske dozvole. Nije joj u tom trenutku bilo svejedno. - istaknula je Branka Vranković, pitajući se tko u ovoj državi štiti obične građane i njihovu imovinu i čemu služe hrvatske institucije.

Donedavni dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, odbio je, doznaje portal Dubrovnikpress.hr ponudu iz vrha SDP-a da se učlani u tu stranku i mogućnost da preuzme vodstvo nad dubrovačkom SDP-ovom organizacijom.

Naime, Vlahušić je proteklih dana napustio HNS zbog odluke Središnjeg odbora te stranke da uđe u koaliciju s HDZ-om. Još je u izbornoj noći nakon drugog kruga izbora, pozvao tadašnjeg predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka da podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata koji su ostvarili HNS-ovi kandidati nakon što je postalo jasno da će HNS nakon izbora u koaliciju s HDZ-om.

Istodobno u središnjici SDP-a razmišljaju što učiniti sa splitskom i dubrovačkom stranačkom organizacijom koje su ostvarile iznimno loše izborne rezultate. Prema nekim špekulacijama upravo se Glavnom odboru stranke koji je održan proteklog vikenda govorilo o raspuštanju tih dviju organizacija.

Dubrovački SDP- već je davno trebalo raspustiti, no bivši predsjednik te stranke Zoran Milanović nije bio spreman za tu opciju. Aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić vrlo bi se lako mogao odlučiti na takav potez. Opasnost od prijevremenih parlamentarnih izbora za SDP je otklonjena te je krajnje vrijeme da se Bernardić pozabavi SDP-ovim organizacijama diljem zemlje, odnosno raspusti one u kojima se već odavno umjesto socijaldemokratske vodi klijentelistička politika.

Inače, istaknutiji članovi HNS-a poput Vesne Pusić i Anke Mrak Taritaš još nisu ni dobrano zalupili vrata stranke za sobom, a iz SDP-a su im upućivali pozive da se priključe njihovoj političkoj opciji. Stoga ni ne čudi što su u svojim redovima, kad je Dubrovnik u pitanju, poželjeli vidjeti Andra Vlahušića.

No, Vlahušić je ponudu iz SDP-a odbio, vjerojatno svjestan kako mu liderska uloga u dubrovačkom ogranku te stranke ne bi donijela ništa dobra.

Inače, pred osnivačku i izbornu skupštinu nedavno raspuštenog HSLS-a u Dubrovniku već se naveliko špekulira kako se donedavni dubrovački gradonačelnik sprema preuzeti liderstvo u toj stranci. No, to se, doznaje portal Dubrovnikpress.hr ipak neće dogoditi.

Nakon što je zatražio brisanje iz HNS-ova članstva, nije posve jasno kojim će političkim putem krenuti Vlahušić. Hoće li se priključiti novoj političkoj stranci na čijem osnivanju navodno rade njegove bivše stranačke kolegice Pusić i Mrak Taritaš ili će se opredijeliti za neku lokalnu političku platformu.

Konstituiran je novi saziv Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Za predsjednika je izabran HDZ-ov vijećnik Marko Potrebica. Za prvog potpredsednika Gradskog vijeća izabran je Željko Raguž (DUSTRA), a za drugog Mladen Gojun (SDP).

Gradonačelnik Matko Franković, koji je konstituirajuću sjednicu napustio zbog obaveza, u svom se obraćanju osvrnuo na protekle izbore, ali i najavio kako će izvješće o svom, te radu gradske uprave, podnositi svako mjesec dana.

- Iza nas je vrijeme izbora, kad smo se natjecali idejama, projektima i svim onim što smo kao politički konkurenti smatrali važnim. Iza nas je dio male negativne kampanje, ali sve je to danas iza nas. Ispred nas je grad i odgovornost za grad. Pozivam vas da neredne četiri godine vi kao vijećnici i mi kao uprava sudjelujmo i zajedno radimo i kritiziramo zajedno. Ja kao gradonačelnik ću svaki mjesec izvještavati Gradsko vijeće o svemu onome što sam radio prethodnih mjesec dana. Vijeće je mjesto gdje se trebaju raspravljati problemi Grada Dubrovnika. - kazao je gradonačelnik Franković.
novogv2Predsjednik GV-a Marko Potrebica je zahvalio na podršci koju su mu vijećnici pružili prilikom imenovanja, a zahvalio se i građanima koji su izašli na izbore i dali povjerenje HDZ-u i ostalim političkim strankama koje participiraju u vijeću.  

- U skoro vrijeme ćemo zajedno donijeti plan rada Gradskog vijeća. Gradonačenik je najavio kako ćemo svaki mjesec raspravljati o onome što radi grasdka uprava i gradonačelnik. Ja ću kao predsjednik biti skroman i ponizan i služit ću našim građanima. Napravimo svi zajedno iskorak, dozvolimo da Hrvatska izađe iz tranzicije, da postane zemlja zapadne demokracije i da punim jedrima zapolovimo naprijed. - kazao je između ostalog novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.
novogv1

Od Matije Čale Mratović i Nenada Vekarića zatražit ću da vijećničke mandate vrate stranci jer su ih osvojili na listi HNS-a, kazao je predsjednik Županijskog HNS-a Valentin Dujmović nakon što su Čale Mratović i Vekarić zatražili brisanje iz članstva te najavili kako će u Gradskom vijeću nastupati kao nezavisni vijećnici.

HNS bi zapravo u ponedjeljak mogao ostati bez vijećnika na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, iluzorno je očekivati da će Čale Mratović i Vekarić svoje mandate vratiti stranci, a Dujmović, koji je kao prvi na listi HNS-a osvojio vijećnički mandat u Vijeću, ne može prisegnuti.

Naime, kao predsjednik Uprave Vodovoda, komunalne tvrtke u vlasništvu Grada Dubrovnika Dujmović ne može obnašati dužnost vijećnika. Iako je najavio kako će na mjesto direktora Vodovoda podnijeti ostavku to još nije službeno učinio.

Ipak, najavio je kako će umjesto njega prisegnuti drugi vijećnik HNS-a.

- U Vijeće će ući vijećnik kojega ću ja odabrati. - kratko je odgovorio Dujmović za Dubrovnikpress.hr.

Iako je podržavši odluku da HNS stupi u koaliciju s HDZ-om, Dujmović očito ostao bez dobrog dijela članstva u Dubrovniku, mišljenja ja kako je Središnji odbor HNS-a postupio ispravno.

- Uvjeren sam da je odluka Središnjeg odbora HNS-a o ulasku u koaliciju s HDZ-om bila ispravna i hrabra odluka. Našim ulaskom u Vladu polako će nestajati radikalizam s hrvatske političke scene, a HNS će i dalje zastupati svoje programske vrijednosti i raditi na realizaciji svojih projekata koji su važni za Hrvatsku. - rekao je Dujmović.

Nakon Maria Tevšića brisanje iz članstva u HNS-u zatražili su i Matija Čale Mratović te Nenad Vekarić. Posljedica je to odluke HNS-a da na nacionalnoj razini ide u koaliciju s HDZ-om i time spasi Plenkovićevu Vladu.  

- Nije mi bilo lako donijeti tu odluku. - kazala je kratko za Dubrovnikpress.hr Matija Čale Mratović.

- Nisam zadovoljan s događanjima u stranci. Ono što se događalo protivi se svemu onome zbog čega sam ušao u stranku. Koalicija s HDZ-om sama po sebi nije strašna, ali način na koji je vrh HNS-a uvjeravao birače da neće u koaliciju, a na kraju isto napravio, apsolutno je neprihvatljiv. - kazao Nenad Vekarić za Dubrovnikpress.hr.

Inače, i Matija Čale Mratović i Nenad Vekarić osvojili su mandate u Gradskom vijeću. Matija Čale Mratović i Nenad Vekarić neće vratiti mandate HNSU- već će u ponedjeljak na konstituirajućoj sjednici prisegnuti kao nezavisni vijećnici što je potvrdio za Dubrovnikpress.hr i Nenad Vekarić.

HNS će tako u Gradskom vijeću ostati samo s jednim vijećnikom. Jedan mandat pripada naime Valentinu Dujmoviću koji je bio i prvi na listi, odnosno nositelj liste, no on ne može u ponedjeljak prisegnuti za Gradskog vijećnika s obzirom da je još uvijek, iako je najavio ostavku, predsjednik Uprave Vodovoda što je nespojivo s vijećničkom dužnosti.

Donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić, kao član Predsjedništva HNS-a, nije samo proteklih dana iznosio stavove kako HNS ne treba ići u koaliciju s HDZ-om, već je novinarima otkrio i što je sve HDZ nudio HNS-u za ulazak u koaliciju, naglašavajući pri tom kako su na stolu "bila ponuđena sva blaga ovoga svijeta".

Sa Središnjeg odbora HNS-a, čiji je veći dio članova jučer prevagnuo u korist započinjanja koalicijskih pregovora s HDZ-om, Vlahušić je otišao prije nego je sjednica završila, kazavši kratko novinarima kako je ponosan na članove Predsjedništva te stranke koje je bilo protiv koalicije s HDZ-om.

Budući da se Vlahušić izjasnio protiv koalicijskog partnerstva s HDZ-om, a njegov najbliži suradnik Valentin Dujmović takvu koaliciju podržava, pitanje je kakvi će biti daljnji odnosi nevedenog dvojca. Dujmović je odgovarajući na novinarsko pitanje istaknuo kako u odnosu između njega i Vlahušića, iako su im stavovi o koaliciji s HNS-a s HDZ-om suprotni, nema poremećaja.

- Čuli smo se jutros i u našem odnosu nema poremećaja. Pa i Andro Vlahušić je sam govorio da mi u HNS-u imamo različita mišljenja. Jutros sam mu napisao da smo imali različita mišljenja, ali kako se nadam da ću ja biti u pravu za tri godine, a ne on, jer on misli da ovo nije dobro, a ja, kao i većina u stranci, mislim da jest. Tko će biti u pravu, znat ćemo za tri godine. To ne znači da mi ne razgovaramo, ne funkcioniramo i da u budućnosti nećemo surađivati na ovaj ili onaj način.- kazao je Dujmović.

Stranica 1 od 29

frendy250

fabrio250

adriatic maestral 250
libertas250

aerodrom250
cistocareciklazno 250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250
transporterban250