Četvrtak, 29 Prosinac 2016 12:03

Terezina Orlić kandidatkinja DDS-a za gradonačelnicu

Piše:

Terezina Orlić kandidatkinja je Dubrovačkog demokratskog sabora za gradonačelnicu Dubrovnika na predstojećim lokalnim izborima. Predsjednicu HGK Županijske komore Dubrovnik Terezinu Orlić je predstavio predsjednik stranke Pero Vićan koji je rekao da se radi o "nestranačkoj osobi koja ima što za ponuditi Gradu Dubrovniku". Orlić i Vićan su naglasili kako će uskoro biti poznati i njezini kandidati za zamjenike gradonačelnika, ali i program stranke na sljedećim lokalnim izborima.

- U svom dugogodišnjem iskustvu sam pokazala dosljednost u mijenjanju onoga što treba promijeniti. Shvatila sam da su promjene moguće. No, ništa se neće promijeniti ako sjedimo u fotelji i ne uradimo ništa. Zadnjih 25 godina je bilo svašta kroz politiku. Treba iskoračiti i skupiti hrabrost kako bi se promjene dogodile. - naglasila je Terezina Orlić, pozvavši mlade da se uključe u politiku.

- DDS nema neku središnjicu iza sebe i možemo reći da ne pripada lijevima ni desnima. Na neki način prihvaća ljude, projekte i probleme. Zašto sam se sada prihvatila za kandidaturu? Prije svega bih naglasila da je Božji blagoslov živjeti i roditi se u gradi biseru svjetske baštine. Ovaj grad zahtijeva posebnu odgovornost i transparentnost i dugoročno promišljanje. Kad kažem odgovornost mislim na odgovornost prema ljudima ovoga grada, kulturu, mlade i stare, one najranjivije, ali i demografsku i socijalnu politiku. - rekla je Orlić.

- Zajedništvo se može postići samo zadovoljstvom svih onih koji ovdje žive. Od poduzetnika do udruga. Grad ne smije biti u rukama pojedinca. Zajedništvo moramo ostvariti i s ostatkom Hrvatske i županije, a to je vjerujem da ćete priznati bitno nedostajalo svim garniturama dosadašnjih vlasti. - kazala je Orlić.

Rekla je kako "moramo postaviti pitanje gdje vidimo grad za 20 godina".

- Nije jednostavan zadatak postaviti viziju. Kako možemo pomiriti suvremene tijekove globalnog življenja s našom tradicijom? Kako dati mladima posao i razviti poduzetništvo, a da s druge strane damo standard koji je potreban da ne odlaze. Kako to ne narušiti i ne devastirati. Moje mišljenje je samo dugoročnim planiranjem. - dodala je Orlić.

Rekla je da je u poslu upoznala puno političarki, poduzetnica i menadžerica, dodajući kako je uz njih shvatila da "žena može puno više doprinijeti društvu".

Predsjednik DDS-a Pero Vićan je kazao kako "kampanja njegove stranke neće biti prljava". Istaknuo je kako je predsjedništvo stranke jednoglasno procijenilo da je "Orlić kompetentna, stručna i visokomoralna osoba koja zadovoljava kriterije da se kandidira za jednu takvu funkciju". Rekao je da su razgovori s Orlić trajali tri mjeseca, "otkrivši kako će prvi zamjenik biti muškarac, a druga zamjenica gospođa".

Inače, na novinarsko pitanje je li u DDS-u očekuju da se kampanja Andra Vlahušića bazira na bivšem predsjedniku Društva prijatelja dubrovačke starine Denisu Orliću, Vićan je odgovorio:

- Kao što nitko ne spominje gospodina Oreškovića, tako je i Vlahušić završena priča. Nećemo dozvoliti da nas se uvlači u ničije bolesne stavove. Vlahušić je kao i Orešković "passe", svršena priča. - zaključio je Vićan.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250