Petak, 19 Svibanj 2017 18:14

Dosta je prometnih gužvi! Imamo rješenje!

Današnje gužve i neugodni zastoji na gradskim prometnicama su mi poticaj da je model upravljanja turističkim prometom koji sam ovog tjedna predstavio javnosti nužan i da u vrlo kratkom roku može donijeti značajna poboljšanja protočnosti prometa i smanjiti gužve.

Posve je jasno da je upravo prijevoz gostiju s brodova na kružnim putovanjima iz Luke Gruž do povijesne jezgre Zagrebačkom ulicom najveći razlog njihovom nastanku. Zato sam uvjeren da je izneseni prijedlog prema kojem od iduće sezone javni prijevoznik Libertas preuzima prijevoz gostiju s kruzera učinkovit, održiv i brzo primjenjiv model.

Moram pritom iskazati i žaljenje što je moj prethodnik Andro Vlahušić bio usamljen i bez potpore drugih političkih opcija u Gradskom vijeću u svojim upornim nastojanjima da nekolicinu agencija, koje izbjegavaju plaćanje iskrcavanja gostiju na platou Pila, natjera na poštivanje obvezujućih odluka Grada Dubrovnika.

Rušenjem proračuna za 2017. godinu moj današnji protukandidat Mato Franković onemogućio je i provođenje već pripremljenog rješenja organizacije prometa kod garaže na Ilijinoj glavici kojim bi se već ove sezone uvelo znatno više reda u organizirane dolaske turističkih autobusa na Pile.

Kao gradonačelnik ustrajat ću da nekoliko, većinom dubrovačkih agencija, koje Gradu Dubrovniku duguju preko 20 milijuna kuna podmire sva svoja dugovanja, a sudska rješenja sporova koja nam redom idu u prilog govore da je moj optimizam utemeljen. Građani našeg Dubrovnika ne smiju i neće biti taoci nekolicine privilegiranih koji prvenstveno ne poštuju grad na kojem ostvaruju značajne prihode i to preko leđa svojih sugrađana. Toga je bilo dosta!

Valentin Dujmović, kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika

 

Sponzorirana objava

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250