Srijeda, 11 Listopad 2017 17:46

Gudački kvartet DSO-a za kraj Jesenjeg glazbenog moskara

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje završni koncert manifestacije Jesenji glazbeni moskar u petak, u atriju Kneževa dvora, s početkom u 21 sat. Nastupit će Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sljedećem sastavu: Đana Kahriman, violina; Iva Vukić, violina; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.

Izvest će djela dubrovačkih skladatelja Luke Sorkočevića i Ivana Jarnovića, zatim Wolfganga Amadeusa Mozarta te AntonÍna Dvořáka.

Gudački kvartet DSO-a čine mladi dubrovački glazbenici, ponajbolji studenti u svojim generacijama, koji su se nakon obrazovanja i usavršavanja kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu, vratili u Grad te su danas zaposleni kao članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ovaj sastav bio je nositelj glazbenog programa središnje svečanosti predstavljanja Dubrovnika u Milanu povodom Dana državnosti i 25. obljetnice diplomatskih odnosa između Italije i Hrvatske, a nedavno su dubrovačku publiku oduševili nastupom s vrsnom pijanisticom Jasminkom Stančul u Dvoru.

Na koncertu u petak 13. listopada, program je sljedeći:
L. Sorkočević Simfonija br. 7 u G duru
I.M. Jarnović Kvartet br. 3 u A duru
W.A. Mozart Divertimento u F duru
A. Dvořák Kvartet br. 12 u F duru, op. 96 "Američki"

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama te jedan sat prije početka koncerta. Broj za informacije i rezervacije je 417 110 ili 091 613 7314. Popusti za građane ostvarivi su isključivo na blaganji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

R.R.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250