Srijeda, 11 Listopad 2017 21:09

U Sponzi otvorena izložba "Plavo obojeno plavim"

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika pod nazivom ''Plavo obojeno plavim" otvorena je večeras u Sponzi. Naime, svake godine Udruga predstavlja radove njezinih članova na drugu temu, a ove godine predstavljeni su radovi na temu plavih tonova.

Izložbu je otvorio dubrovački književnik Mato Jerinić. Rekao je kako se radi o Udruzi koja postoji više od 30 godina i broji 25 aktivnih članova. Naveo je kako članovi Udruge sudjeluju na brojnim likovnim kolonijama te kako ona sama organizira likovne kolonije, dodajući kako se Udruga bavi i humanitarnim radom.

- Kroz Udrugu, u kojoj se poštuje posebnost likovnog izražaja, i umjesto zavisti vlada razumijevanje i međusobno hrabrenje, kako bi se slikalo sve bolje i bolje, mnoge su njezine članice i članovi sigurnog koraka odmakli na nimalo lakom putu koji vodi ka likovnom Olimpu. O tome najbolje govori i ova najnovija izložba. - rekao je Jerinić.

- Plava boja, najprisutnija u slikarstvu, u nama priziva odmah more i nebo, iako je hladna u odnosu na crvenu i žutu. No, toliko je bogata nijansama, kažu da ih je desetak, a najbolje ih može uočiti slikarevo oko i na platno prenijeti njegova ruka. A u što se možete uvjeriti i na ovoj izložbi. Možda je najbitnija posebnost ove izložbe u tome što su autori zahvaljujući umjetničkoj imaginaciji, a ne izlazeći iz zadane teme, prezentirali široku lepezu motiva, od usnula i budna mora, gradskih veduta, starih kuća... Likovni kritičar, a ja to nisam, udubio bi se i analizirao kompoziciju, pozabavio se zamahom kista. A ja sam pjesnik koji piše srcem pa ću reći da je slikarstvo nijemo pjesništvo, a pjesništvo slikarstvo koje govori. - dodao je Jerinić.

U Sponzi su svoje radove izložili Jagoda Lasić. Nikola Nino Dubčić, Luce Đuraš, Mirica Dubčić, Lile Knez, Valter Kožul, Dragica Maca Lučić, Dubravka Rathman, Zlata Lučev Perović, Nedeljka Gligor, Ivan Oberan, Ana Sala Barčot, Marijan Fragić, Lidija Tomašković, Andreja Vukoja, Anto Violić, Franica Čebirlić, Baldo Božović i Miroslav Stamatović.

V.Salvia

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250