Petak, 13 Listopad 2017 14:07

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih i slabovidnih osoba Dubrovnik organizirala je prijem u svojim prostorijama povodom Međunarodnog dana bijelog štapa 15. listopada. Prigodnoj svečanosti nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić. Predsjednica udruge Rosa Matić zahvalila se Gradu Dubrovniku na pomoći koji dobivaju ne samo članovi ove udruge već i drugih udruga osvrnuvši se posebno na projekt specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Tijekom prijema, Matić se osvrnula i na probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe u našem Gradu, ali i najavila buduće projekte i planove koji bi trebali poboljšati i olakšati svakodnevni život slijepih i slabovidnih osoba.

Zamjenica Tepšić ovom je prigodom istaknula kako je Grad Dubrovnik spreman na daljnju suradnju te kako će se poduzeti koraci kako bi se iznašla rješenja za probleme s kojima se susreću svi članovi ove udruge, ali i drugih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada od 1964. kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik SAD-a, taj datum proglasio Danom bijelog štapa.

U Hrvatskoj se s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako naša zemlja priključila mnogobrojnim državama u kojima je ovaj događaj postao prigoda da se najšira javnost upozna s problematikom slijepih osoba.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250