Ponedjeljak, 23 Listopad 2017 14:56

Grad Dubrovnik i ovu godinu okončat će bez ijednog važnog infrastrukturnog projekta, investicijski zamah dogodine

Piše:

Iduća sjednica Gradskog vijeća održat će se 6. studenoga, a na njoj će se naći i rebalans proračuna koji će obuhvatiti najviše što može do sljedećeg razdoblja, a već 15. studenoga ćemo u proceduru uputiti proračun za 2018. koji će biti izuzetno razvojan, rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare na kojoj se dotaknuo prošlog razdoblja s naglaskom na buduće aktivnosti gradske uprave.

Franković je kazao kako će u taj novi proračun ići nadogradnja Palčice u vrijednosti od 11 milijuna kuna, kao i Područne škole Montovjerna u iznosu od 35 milijuna kuna, ali i projekt doma za umirovljenika u Gružu, dodajući "kako će Grad dogodine imati veliki investicijski zamah".

Svi ovi projekti, podsjetimo, trebali su se naći u rebalansu proračuna za 2017. godinu, a koji su sad tako prolongirani. Inače navedeni projekti nalazili su se i u prijedlogu proračuna za 2017. godinu bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića, a koji nije usvojen od strane HDZ-ove većine u Gradskom vijeću. Grad će tako 2017. godinu okončati bez iti jednog infrastrukturno važnog projekta što je uostalom zbog krize vlasti i prijevremenih izbora bio slučaj i prethodnih godina, odnosno od prosinca 2014. godine kada nije usvojen proračun za 2015. godinu.
Franković je ustvrdio i kako "su puno prije bili spremni za usvajanje rebalansa, ali to nije bilo moguće jer se kompjuterski sustav pokvario pa djelatnici nisu mogli vršiti unos rebalansa za ovo razdoblje".

S KONZERVATORIMA DEFINIRANI DETALJI OKO OBNOVE KANALIZACIJE U POVIJESNOJ JEZGRI

Što se tiče ostalih aktivnosti, gradonačelnik Franković je kazao kako su s konzervatorima definirani detalji oko obnove kanalizacije u povijesnoj jezgri. Istaknuo je kupnju vozila Crvenom križu Dubrovnik, dodajući kako će se dogodine u suradnji s Crvenim križem na svakoj javnoj plaži nalaziti spasioci.
- Pokrenuta je nabava usluge izrade UPU izrade Tehničko tehnološkog bloka Osojnik. Važan je to projekt koji će nam otvoriti priču oko EU fondova, odnosno činjenice da ćemo moći aplicirati za velike iznose koji su se u prošlosti spominjali, ali se nisu realizirali. - rekao je.
Izrazio je zadovoljstvo uređenjem igrališta u Novoj Mokošici, kao i, kako je rekao, "otklanjanjem problema na groblju Dubac".

- Jedna od najvažnijih stvari je da smo dogovorili s ravnateljem Doma zdravlja Brankom Bazdanom lokaciju za novu pedijatrijsku ambulantu u Mokošici, površine od oko 150 kvadrata. Vjerujem da ćemo pronaći i prostor za ginekološku ambulantu. Za potrebe smještaja liječnika pedijatrijske specijalizacije Domu zdravlja na korištenje dodijelit će se jedan stan u gradskom vlasništvu, također na području Mokošice. - objasnio je.

OČEKUJE SE IMENOVANJE OBULJENA ZA NOVOG-STAROG UPRAVITELJA BLAGIH DJELA

Naglasio je kako je iznimno važno što je razriješen "osmogodišnji problem s Blagim djelima".
- Gradsko vijeće je imenovalo novih pet članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga, koji su izabrali novoga predsjednika UV Marija Dujića i potpredsjednicu Nadu Medović. I predložili su Gradskom vijeću novog starog upravitelja Nikolu Obuljena. Na idućoj sjednici možemo očekivati i njegovo imenovanje. Ovim se riješio osmogodišnji prostor, brojni prostori u povijesnoj jezgri su zatvoreni i ne služe svrsi samo iz jednog razloga jer nije postojalo Upravno vijeće. Sad Zaklada sigurno plovi u budućnost. - istaknuo je Franković, istaknuvši kako očekuje da će "Zaklada nastaviti biti aktivan partner Grada Dubrovnika".

Još je dodao kako je Vodovod nastavio s radovima, ističući projekt Lozica-Mokošica, ali i dodavši kako se očekuje završetak projekta vodovodne mreže na području Brsečina.
Zaključio je kako je Grad Dubrovnik počeo "kolektivno pregovaranje s djelatnicima u kulturi", napomenuvši kako su već prije počeli pregovori s vatrogascima oko povećanja njihovih plaća.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250