Srijeda, 08 Studeni 2017 20:37

Počinju zapošljavanja u Lazaretima

Piše:

Nakon što je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo Odluku o organizacijskom ustroju Lazareta, sukladno Planu upravljanja spomeničkim kompleksom Lazareti za razdoblje 2016.-2020. godine, počinju i zapošljavanja u Lazaretima.

Lazaretima tako sada upravlja gradsko trgovačko društvo Dubrovačka baština, a prema Planu upravljanja, jasno sad tu trebaju biti i oni koji bi to sve skupa vodili, prvenstveno za potrebe ovoga projekta. Tako je na stranicama Grada Dubrovnika izašao natječaj za četiri radna mjesta, koji traje do 17. studenoga. Radi se o voditelju umjetničkog programa Lazareta, glavnog koordinatora, višeg stručnog suradnika za promidžbu te administrativnog referenta.

Dakle, radi se tu o obavezi uz projekt "Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika", koji se u vrijednosti 31 milijuna kuna financira iz sredstava EU Fonda za konkurentnost i koheziju.

Iako, sve to na prvu zvuči kao izuzetna prilika, treba reći kako su svi ovi poslovi ustvari u trajanju od šest mjeseci, uz mogućnost produženja za još šest mjeseci, a uz obvezni probni rad od dva mjeseca. Za pretpostaviti je da oni koji zaista imaju neka iskustva u ovoj branši i nešto mogu dati projektu su već zaposleni, ali teško će to biti i prilika za mlade, budući da se recimo za posao umjetničkog voditelja traži četverogodišnje radno iskustvo na odgovarajućim poslovima.

Inače, već neko vrijeme se Gaella Gottwald spominjala kao buduća vodeća osoba budućih, pravno definiranih Lazareta. Uostalom, Gotwald je tu radila kao kreativna voditeljica dok Lazareti nisu dobili pravni okvir, no ona je u međuvremenu napustila Grad. Budući da se radi o priznatoj kulturnoj menadžerici, ona je i u Dubrovniku dočekana kao čudotvorac. Očito nije mogla pratiti ubitačno spor tempo rješavanja stvari po dubrovački, odnosno dvostrukog rušenja proračuna u tri godine, koji je usporio i samo definiranje Lazareta.

Stoga, ostaje otvoreno pitanje tko bi se uhvatio u koštac s ovim poslovima, no očito radit će se o nekome kome će se morati obećati, nekako garantirati jednaka takva uloga nakon što obnova Lazareta završi, budući da ovaj EU natječaj zahtijeva ista ova radna mjesta dvije godine nakon završetka obnove. A sve poslije toga na odluci je Grada Dubrovnika, ovisno o tome kako će stvari sveukupno u toj konstalaciji snaga na koncu funkcionirati.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250