Utorak, 14 Studeni 2017 13:25

Agroturizam Konavle ugostio predstavnike Općine Ravno

Udruga Agroturizam Konavle ugostila je u nedjelju predstavnike poduzetnika ruralnog turizma iz susjedne općine Ravno u BiH predvođene načelnikom Andrijom Šimunovićem.

Delegacija od osamnaest članova došla je na edukacijsko putovanje u Konavle sa željom da posjete primjere dobre prakse Konavoskih agroturizama. Ovo nije prvi put da u Konavle dolaze predstavnici drugih regija kako bi se upoznali s konavoskim modelom razvoja agroturizma i razmijenili iskustva.

Članovi Udruge Agroturizam Konavle organizirali su primjeren cjelodnevni program obilaska i edukacije, predstavili svoju ponudu i velikodušno otvorili vrata svojih agroturizama te počastiti najavljene goste.

Tako su primjerice posjetili Agroturizam Kameni Dvori gdje je tema, osim o Konavlima, povijesti, načinu življenja i poslovanju seljačkog domaćinstva, bila i registracija i zakonske obveze OPG. Na izletištu "Mlin" su osim mlinice razgledali i potpuno obnovljenu stupu za stupanje sukna uz prezentaciju tradicionalne obrade vune (predenje, tkanje, stupanje), a u vinogradu obitelji Vodopić uz vinokušnju prezentirana je konavoska vinarska priča.

Obilazak se nastavio u Konavoskoj kući obitelji Bokarica u kojoj je smještena etno zbirka predmeta s kraja 19. i početka 20. stoljeća, te Agroturizamu Brautović. Veselom društvu pridružili su se i predstavnici Općine Konavle, načelnik Božo Lasić, Lucija Miljanić Macan i Ivo Simović. Edukacijsko putovanje završilo je prezentacijom gastro ponude i krštenjem mladog vina u Seoskoj kući Novaković u Čilipima.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250