Četvrtak, 07 Prosinac 2017 16:51

Izabrana tijela TZ grada Dubrovnika; Franković najavio restrikcije u broju stolova i dolazaka jednodnevnih turista

Na izbornoj sjednici Skupštine TZ grada Dubrovnika izabrani su novi članovi Skupštine TZGD, te novi članovi Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZGD te je rezimirana uspješna turistička godina. Prihvaćen je Poslovnik o radu, usvojen je rebalans proračuna za 2017. te prihvaćen Program rada s financijskim planom za 2018. godinu.

Predsjednik TZ grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković na početku izborne skupštine TZ grada Dubrovnika čestitao je svima, a posebnim nazočnim članovima Skupštine i Turističkog vijeća rekordnu turističku godinu. Budući da je dosadašnjem sazivu Skupštine istekao mandat 4. prosinca, članovi TZ grada Dubrovnika imenovali su svoje predstavnike u Skupštini. Gradonačelnik se zahvalio dosadašnjim članovima na njihovom četverogodišnjem mandatu, te predstavio nove članove Skupštine, Turističkog vijeća i Nadzornog odbora TZGD.

U Turističkom vijeću tako su Tomislav Dumančić, Katija Jerković, Sandra Kunica, Stanko Ljubić, Danijel Marušić, Tonći Bitanga, Nino Dubretič i Mario Matković.

U Nadzornom odboru su Hrvoje Jelić i Nike Kukrika dok će, sukladno Statutu TZ grada Dubrovnika, trećeg člana Nadzornog odbora delegirati Turističko vijeće Turističke zajednice Županije Dubrovačko-neretvanske.

Predstavljajući Rebalans proračuna za 2017. godinu i Program rada i financijski plan za 2018.godinu, direktorica Turističke zajednica grada Dubrovnika Romana Vlašić govorila je i o najznačajnijim projektima TZ Dubrovnika za 2017., najavila projekte za 2018. te izrazila zadovoljstvo proteklom turističkom sezonom i istaknula naglasak na dalekim turističkim tržištima u promociji Dubrovnika. Turistički promet bilježi stabilan rast. Dubrovnik je u jedanaest mjeseci ove godine ostvario rekordne turističke rezultate. Od 1. siječnja do 30. studenog 2017.godine, u Dubrovniku je u svim vrstama smještaja boravilo 1.160.745 turista, što je čak 17 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine. Ostvareno je 3.913.597 noćenja, odnosno 14 posto više nego prošle godine. U prvih jedanaest mjeseci ove godine najbrojniji su turisti bili iz Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Njemačke, Francuske, Španjolske, Hrvatske, Australije, Švedske, Finske i Irske. Pozitivna ostvarenja bilježe se i u mjesecu studenom, a i početkom prosinca, što je jamstvo da će turistička 2017. godina završiti kao apsolutno rekordna za dubrovački turizam.

Jednoglasno je usvojen rebalans proračuna za 2017.godinu te financijski plan i program za 2018. godinu.

Gradonačelnik Franković je ovom prilikom nazočnima govorio o projektu Grada Dubrovnika „Respect the city“ te najavio rješavanje problema korištenja javnih površina u gradskoj jezgri smanjivanjem broja stolova u restoranima, uvođenje vremenskih termina (slotova) koje će agencija s jednodnevnim izletnicima morati rezervirati i unaprijed platiti za iskrcaj i ukrcaj gostiju na Pilama, ukidanje štandova na Pilama te poboljšanje prometne infrastrukture Grada.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250