Nedjelja, 07 Siječanj 2018 13:02

Kamp za djecu oboljelu od dijabetesa dubrovačke udruge Slatki život

Ove zimske praznike djeca i roditelji dubrovačke udruge Slatki život proveli su četiri dana u Vodicama, u sklopu 12. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa. Na put su išli članovi Udruge s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, Metkovića i otoka Korčula, a s članovima Udruge bili su i prijatelji iz drugih dijabetičkih hrvatskih udruga, sveukupno oko 65. polaznika.

 U sklopu Kampa, održana je radionica na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece. Iz Udruge su istaknuli kako će se na ovu temu otvorenim pismom obratiti nadležnim ministarstvima i Zavodu. Manja djeca su sudjelovala u likovnoj radionici, malo starija djeca su koristila prostore hotelskog fitness centra.

"Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. Organizirali su za nas razgledavanje grada i prekrasnih Tvrđava Barone i Sv. Mihovil.

Svaku večer smo imali zabavni program u prostorima konobe Hotela i družili se do dugo u noć. Za rastanak i spavanje smo pjevali Zoru bilu.
U povratku, u subotu 06. siječnja 2018. godine, nazočili smo Svetoj misi u Šibenskoj katedrali i slavili blagdan Bogojavljanja i zahvalili Svevišnjem Bogu na svim milostima koje smo dobili u Vodicama i Šibeniku.

Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka, Hrvatske elektroprivrede d.d. i drugih donatora i roditelja, a put od Dubrovačke udruge stranaca. Djeca i roditelji udruge svima od srca zahvaljuju." - pišu iz Udruge.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250