Četvrtak, 11 Siječanj 2018 13:55

Priopćenje Zelene akcije o lokacijskoj dozvoli za golf projekt na Srđu

Proteklog tjedna u Zagrebu je izdana nova lokacijska dozvola za projekt apartmanizacije Srđa, navodi se u priopćenju za javnost Zelene akcije u kojem se također ističe kako je u veljači 2016. po tužbi Zelene akcije i inicijative Srđ je naš poništena ranija, kako se navodi, nezakonita lokacijska dozvola za isti projekt. Unatoč poništenju ranije dozvole izdana je identična dozvola za isti projekt, navodi se u priopćenju Zelene akcije koje prenosimo u cijelosti.

„Prvo je 2014. Visoki upravni sud ukinuo nezakonitu Odluku o povećanju obuhvatu zahvata na Srđu sa 100 na 310 hektara. Nakon toga je 2016. Upravni sud poništio Rješenje o prihvatljivosti za okoliš, a nedugo potom 2017. i na njemu utemeljenu lokacijsku dozvolu. Unatoč tim pravomoćnim presudama, par tjedana nakon pokretanja arbitraže u Washingtonu gdje navodni investitor tuži državu za pola milijarde eura, izdane su nove dozvole za projekt jednakog obuhvata. Po tome je Srđ postao jedan od najgorih primjera gaženja pravne države u Hrvatskoj.”- stoji u priopćenju.

„U odnosu na Srđ ništa novo – pogodovanje se nastavlja od Sanaderove Vlade, preko Milanovićeve, Oreškovićeve pa do Plenkovićeve. Jedino što se promijenilo jest odnos prema građanima koji upozoravaju na problem. Naime, od pokušaja diskreditacije medijskim putem prešlo se na tužbe kojima nam Razvoj golf d.o.o. nastoji onemogućiti djelovanje i ušutkati bilo kakvu kritiku ovog štetnog projekta. Unatoč dvije tužbe, jedne kojom se traži da nas se novčano kazni te druge kojom se traži da nam se zabrane svi javni nastupi u vezi s ovim projektom, koje je Razvoj golf d.o.o. pokrenuo protiv Zelene akcije mi nećemo odustati od argumetirane kritike ovog projekta te najavljujemo tužbu i protiv nove lokacijske dozvole za koju smatramo da je nezakonita.” - navodi se u priopćenju iz Zelene akcije koje potpisuje Enes Ćerimagić.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250