Subota, 13 Siječanj 2018 20:32

Besplatno turističko vođenje uz obljetnicu priznavanja RH

U sklopu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, besplatno razgledavanje Grada održat će se u ovu nedjelju. Okupljanje je na Pilama, od 12 sati. Ovako se i Društvo turističkih vodiča Dubrovnik zajedno s Vodičkom sekcijom Hrvatske obrtničke komore Dubrovnik, pridružilo projektu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske "Upoznaj svoju zemlju", organiziranom uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

Ovom akcijom želi se na malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnica/ka za međunarodni ugled Hrvatske kao i na specifičnosti baštine kao dijela nacionalnog identiteta. Ujedno se želi ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim vodičkim lokalitetima koji je u izradi. Zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati isključivo licencirani vodiči i vodičice.

"Naime, novi Zakon o pružanju usluga u turizmu, koji je stupio na snagu 1. 1. 2018. godine, zaštitio je, upravo onako kako smo to ko struka od Ministarstva turizma tražili, vodičke lokalitete i dao isključivu ovlast licenciranim vodičima, s položenim posebnim dijelom vodičkog ispita, da obavljaju vođenje na istima. Stoga je važno da Ministar turizma, u Pravilniku o zaštićenim lokalitetima, uvaži naš prijedlog, koji su podržale TZ Grada i Županije te Grad Dubrovnik te da se sukladno tome zaštite najvažniji lokaliteti Dubrovačko-neretvanske županije. Ova akcija je osmišljenja da skrene medijsku pažnju na problematiku lokaliteta i doprinese što cjelovitijoj zaštiti." - pišu iz Društva turističkih vodiča Dubrovnik.

Ova aktivnost se održava u 40 gradova Hrvatske.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250