Nedjelja, 18 Veljača 2018 13:07

Tematska večer „Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom II. svjetskog rata“

Prva ovogodišnja tematska večer Agroturizma Konavle održana je u agroturizmu „Vinarija Botaro“ u Drveniku. Antun Burđelez održao je prezentaciju svog istraživanja na temu „Nesreće i nezgode zrakoplova u Konavlima tijekom II. svjetskog rata“.

Kako sam Antun Burđelez na početku svog predavanja naglašava: „To je samo naslov, a ovdje se zapravo radi o pričama iz povijesti Konavala koje diraju u najdublje ljudske osjećaje.“ I zaista, Antun je ispričao nevjerojatne priče, potkrepljene dokazima, autentičnim dokumentima i fotografijama, do kojih je došao u svom jednogodišnjem istraživanju. To su priče o sudbinama stranih vojnika koji su sudjelovali u zrakoplovnim nesrećama u Konavlima, ali i priče o Konavljanima, ljudima koji su pomagali unesrećenima bez obzira na čijoj su se strani borili.

Istraživanje Antuna Bruđeleza otkriva isprepletene ljudske sudbine, ali ujedeno pokazuje kako i u najokrutnijim vremenima ljudi mogu zadržati moralne principe, ljudskost i čovječnost.

„Ovo nisu moje priče, već priče Konavala, te kao takve imaju izniman potencijal za turističku valorizaciju“ zaključio je Burđelez.

Nakon prezentacije istraživanja domaćini večeri agroturizam „Vinarija Botaro“, pripremili su „tematski zalogaj“, pa je druženje nastavljeno uz pileća krilca i izvrsna vina „Vinarije Botaro“.

Agroturizam Konavle nastavit će i u nadolazećim tjednima organizirati nove zanimljive tematske večeri.

DPP

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250