Četvrtak, 22 Veljača 2018 11:08

Jadran Barač o najavi da Željko Raguž preuzima Luku Dubrovnik: Nastavlja se uhljebljivačka politika u režiji HDZ-a i njihovih partnera

Predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač jutros se u priopćenju za javnost osvrnuo na najavljeno imenovanje Željka Raguža za direktora Luke Dubrovnik, inače predsjednika DUSTRA-e i HDZ-ova koalicijskog partnera u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, bivšeg zamjenika HNS-ova gradonačelnika Andra Vlahušića.

"Nastavlja se uhljebljivačka politika u režiji HDZ-a i njihovih partnera. U vrijeme kada svjedočimo uhljebljivanju i plaćanju ogromnih iznosa za nekakve „savjetnike“ u Agrokoru, problemima viška zaposlenih na svim državnim razinama, kada državni tajnici daju ostavku jer više ne vide svrhu svoje uloge za koju su plaćeni 16 tisuća kuna, gospodin Mato Franković i vladajuća garnitura ne kaskaju za svojim političkim istomišljenicima pa namjeravaju platiti trošak uhljebljivanja svog koalicijskog partnera gospodina Željka Raguža iznosom od oko pola milijuna kuna." - navodi Barač.

"Ovim potezom smjenjuje se sa položaja direktora Luke Gruž član SDP-a Božidar Memed. U ovom slučaju nije bitno je li se radi o članu SDP-a, sasvim je jasno da se radi se o još jednom političkom kadroviranju i to nije sporno, jer se politička odgovornost za upravljanjem javnim tvrtkama i upravom preuzima imenovanjem vlastitih rukovodećih kadrova. Ali, postavlja se pitanje po kojoj cijeni će građani ovoga Grada plaćati moguću nestručnost i prijevremene raskide ugovora s  klauzulama o visokim otpremninama? Po kojoj cijeni će nastaviti bujati javna i gradska administracija?" - piše Barač.

"Memedov Ugovor s klauzulom o visokoj otpremnini u slučaju prijevremenog raskida na snazi je još dvije godine,  a znakovito je da ga je ovjerio tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Luke Gruž (misli se na Luku Dubrovnik op.a) Željko Raguž; čovjek koji pretendira na Memedovu poziciju. Raguž je bio i na ključnoj poziciji u bivšoj vlasti gradonačelnika Vlahušića, zadužen za komunalnu oblast u koju je spadala i djelatnost Luke Dubrovnik. Ako je ta vlast odnosno upravljanje bilo loše, a bila je predmet kritike novoizabrane HDZ-ove vlasti, onda osoba koja je bila u prošloj vlasti zadužena i za Luku Dubrovnik, apsolutno ne može biti pravo rješenje za novo vodstvo Luke Dubrovnik." - tvrdi Barač.

"Slijedom navedenoga, očigledno je da se u ovom slučaju radi o klasičnom primjeru političke trgovine i klijentelizma  putem kojeg se radi nekoliko  glasova u Gradskom vijeću ustupa unosna sinekura." - napisao je u svom priopćenju predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač.

D.M.

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250